V deželo Flamenka! Granada, Corodba, Sevilla, Jerez, v ozadju pa se vzpenja čarobna Sierra Nevada in na koncu pa še skok v Gibraltar.

TERMIN: 27. 4. - 1. 5. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih:   979 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih:  1.018 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.039 EUR

TERMIN: 5. 10. - 9. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 899 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 939 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 959 EUR


1. dan: LJUBLJANA - SEVILLA - CORDOBA
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet s posebnim letalom proti Sevilli. Ob prihodu informativni avtobusni ogled mesta ob reki Guadalquvivir, ki v sebi skriva mešanico različnih kultur, od ostankov iberskih naseljencev do arabske kulture (iz časov mavrske vladavine) in sodobne arhitekture. Vožnja v smeri Cordobe. Namestitev v hotelu, nočitev.

2. dan: CORDOBA - GRANADA
Po zajtrku ogled Cordobe.  Obiskali bomo (doplačilo) eno najlepših in največjih mošej na svetu - Mezquito, biser stare arabske arhitekture na evropskih teh, ki je deloma spremenjena v katedralo. Na sprehodu po stari židovski četrti Barrio de Juderia, srcu Cordobe s prepletom ozkih in vijugastih uličic, bomo spoznavali pisana in cvetoča notranja dvorišča hiš – patios. Četrt daje občutek, da se je od 10. stoletja, ko je bilo mesto eno najpomembnejših mest zahodnega sveta le malo spremenilo. Ustavili se bomo tudi na starem rimskem mostu ki povezuje bregova najpomembnejše andaluzijske reke Guadalquivir. Po ogledu nadaljevanje poti do vznožja najvišjega španskega gorovja Sierra Nevada v Granado, nekdaj zadnjo trdnjavo Mavrov na španskih tleh. Nastanitev v hotelu, nočitev.  Zvečer ob doplačilu priporočamo obisk predstave temperamentnega andaluzijskega plesa flamenka v jamah nad Granado.


3. dan: GRANADA

Po zajtrku ogled palače Alhambre. Velika trdnjava in palača uteleša staro Andaluzijo kot noben drug kraj v Španiji. Alhambra obiskovalca uroči. Ob ogledu soban se vrnemo v 14. stoletje, ko je Granadi vladala družina Nasridov in zgradila palačo iz »kamnitih čipk«. Sprehodili se bomo tudi po pripadajočih »visečih» in cvetočih vrtovih Generalife. Dan bomo zaključili v starem mestnem jedru, ki ga zaznamujejo številne zavite ulice z mavrskim pridihom. V Granadi je tudi kraljeva kapela – grobnica katoliških vladarjev Ferdinanda in Izabele. Povratek v hotel, nočitev. 

4. dan: GRANADA - MALAGA
Po zajrku vožnja proti sončni obali oziroma ''Costi del Sol'', ki se ponaša s kar 300 sončnimi dnevi, kopalna sezona se prične že v mesecu aprilu. Prvi postanek v Malagi, rojstnem mestu slikarja Pabla Picassa. Čas za sprehod po očarljivih ulicah mesta vse do muzeja Picasso in katedrale. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje. Nastanitev v Malagi ali  širši okolici. Nočitev.

5. dan: MALAGA - RONDA - SEVILLA
Po zajtrku odjava iz hotela in vožnja do Ronde, mesta z eno najbolj spektakularnih leg nad globoko sotesko reke Guadalevin. Ponaša se z drugo najstarejšo areno za bikoborbe v Španiji, tremi veličastnimi kamnitimi mostovi, ki se pnejo visoko nad sotesko. Zanimive za ogled so tudi stare arabske kopeli in v živo skalo izklesano navpično stopnišče.Pot bomo nadaljevali do Seville. Ob prihodu se odpravimo na ogled starega mestnega jedra Seville. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz bo posebno doživetje. Blodnjak ozkih uličic vzhodno od katedrale in Alcázarja je najbolj strjen in romantičen prikaz Seville s skrivnimi trgi in cvetočimi dvorišči ter številnimi bari tapas in uličnimi kitaristi. Posebej veličasten je ogled katedrale (doplačilo), ki stoji na mestu nekdanje velike mošeje Almohadov iz 12. stoletja. Prav zvonik La Giralda in vrt pomarančevcev sta zapuščina mavrske zgradbe. Prosti čas do odhoda na letališče. V predvidoma večernih urah polet s posebnim letalom iz Seville v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz Ljubljane, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos oddane prtljage do 15 kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg, avtobusne prevoze po programu, 4 nočitve z zajtrki v hotelih 3*, zunanje oglede po programu, vstopnino v Alhambro&Generalife, spremstvo lokalnega vodnika v Alhambri, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 180 EUR, ogled katedrale v Sevilli: 11 EUR,  oOgled Mezquite v Cordobi:  13 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA (na poti): turistična taksa v hotelih prbl. 1,5 - 2 EUR / osebo na da, Predstava flamenka v Granadi 39 EUR.

POMEMBNO:
Za vstop v Alhambro potrebujemo točen ime in priimek ter številko osebnega dokumenta. Vstopnino zagotovimo ob posredovanju številke osebnega dokumenta.
V kolikor ob prijavi potnik ne dostavi točnih podatkov, nakupa vstopnic ne zagotavljamo! 

Izvedba programa je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena. Obisk Alhambre lahko glede na razpoložljivost vstopnic izvedemo tudi četrti dan dopoldan. 

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen. 

V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih marca 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI (letalo iz Ljubljane)

od
899,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI (letalo iz Ljubljane)

od
899,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI (letalo iz Ljubljane)


  • od 899,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNIŠpanija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (junij)

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

PORTO - SLADKE RADOSTI ŽIVLJENJA - 5 DNI

PORTO - SLADKE RADOSTI ŽIVLJENJA - 5 DNI

0/5

od 649,00 € Brez DDV: 649,00 €

SEVERNA ŠPANIJA - 11 DNI

SEVERNA ŠPANIJA - 11 DNI

0/5

od 1.050,00 € Brez DDV: 1.050,00 €

ČUDOVITA VALENCIA - otroške popotniške avanture - 5 DNI

ČUDOVITA VALENCIA - otroške popotniške avanture - 5 DNI

0/5

od 390,00 € Brez DDV: 390,00 €

VALENCIJA - 4 DNI

VALENCIJA - 4 DNI

0/5

od 549,00 € Brez DDV: 549,00 €

Tags: Španija, Malaga, Andaluzija