Švica - alpska dežela, dežela čokolade, ur in bankirjev. Obiščite mogočne Švicarske Alpe in se popeljite z Bernina Express vlakom.

**  VOŽNJA Z VLAKOM VKLJUČENA V CENO 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 269 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 298 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - ISEO - VAL CAMONICA - TIRANO
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 6. uri zjutraj. Vožnja v Italijo, mimo Benetk, nato ob južnem robu Gardskega jezera do jezera Iseo. Daljši postanek za sprehod po vasici Iseo, po želji pa tudi za izlet z ladjo na otoček sredi jezera. Vožnja po panoramski cesti ob vzhodni obali jezera v dolino Camonico. Dolina slovi po številnih skalnih slikarijah (petroglifih), ki so jih v prazgodovini, v tisočletjih pr. n. št. tamkajšnji prebivalci vrezovali na gladke skalne površine. Znamenite upodobitve s prizori dogodkov iz vsakdanjega življenja (lov, kmetovanje, vojskovanje) so zaradi izjemne likovne in kulturne dediščine že od leta 1979 pod zaščito Unesca. Po ogledu narodnega parka Val Camonica nadaljevanje vožnje proti švicarski meji, v mestece Tirano. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: TIRANO - VLAK BERNINA EXPRESS - SAN MORITZ - BODENSKO JEZERO - FELDKIRCH
Po zajtrku se bomo s slovitim vlakom Bernina express popeljali čez prelaz Bernina v Švico. Slikovita vožnja po najvišje ležeči evropski železnici, ki doseže višino 2253 m, nudi nepozabne razglede na mogočne švicarske Alpe. Proga je speljana po pokrajini ledenikov in kamnitih polj, skozi 55 tunelov in čez 196 mostov ter povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur. Po dve in polurni vožnji bomo prispeli mondeno švicarsko letovišče St. Moritz. Po sprehodu bo nekaj prostega časa, nato pa se bomo z avtobusom mimo Chura odpeljali do Bodenskega jezera ter ob južni obali jezera do Konstance. Obiskali bomo otok Mainau in uživali v lepotah živahnega cvetočega otoka. Zvečer se bomo odpeljali v Feldkirch. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: FELDKIRCH - WATTENS - BRIKSEN - LJUBLJANA
Zajtrk. Odpeljali se bomo do Landeca in nato mimo tirolske prestolnice Innsbruck v bližnje mestece Wattens, kjer je slovita družina Swarovski postavila
izjemno lep muzej kristalov. Po ogledu muzeja se bomo odpeljali v Briksen, kjer so nekoč gospodovali briksenški škofje, ki so imeli posestva tudi pri nas. Ogledali si bomo mestno središče in sedež nekdanje škofije, nato pa se bomo vrnili v Slovenijo, kamor se bomo vrnili v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x polpenzion v hotelu 3*, prevoz z vlakom Bernina express, oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 60 €, vstopnine pribl. 25 €, mestna pristojbina pribl. 2 €. POPUSTI: otroci do 12. leta na tretjem ležišču 25 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA

od
269,00 €

Potniki

1
2
 

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA


  • od 269,00 €Morda vas zanima tudi...

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE Švica

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE

0/5

od 319,00 € Brez DDV: 319,00 €

BISERI ANDALUZIJE Španija

BISERI ANDALUZIJE

0/5

od 769,00 € Brez DDV: 769,00 €

Tags: BERNINA, EXPRESS, PARK, VAL, CAMONICA, Švica