Berlin, razdeljen in spet združen, je največje nemško mesto. Po padcu berlinskega zidu, ki ga je do leta 1989 tri desetletja delil na dvoje in s tem simboliziral razdvojenost Nemčije na dve strogo ločeni državi, je danes znova pomembno vladno in kulturnozgodovinsko mesto živahnega utripa. 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 329 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 379 Eur 


1. DAN: LJUBLJANA - DRESDEN
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj; vožnja z avtobusom na Gorenjsko, skozi Karavanški predor v Avstrijo in po avtocesti mimo Salzburga proti Nemčiji. Potovanje mimo Münchna in Nürnberga ter Chemnizta v Dresden. Dresden je eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, ki ga pogosto imenujejo Firence ob Labi. V 16. stol. je mesto postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo razvijati; za vlade Avgusta II. Močnega je doseglo svoj višek in takrat je zraslo največ novih stavb, med katerimi je najimenitnejša Zwinger. Ogled tega razsežnega arhitekturnega kompleksa, ki ga sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem; po prvotnem načrtu bi moral biti del palače, danes pa stoji kot samostojno poslopje z uravnoteženo slogovno rešitvijo med barokom in rokokojem. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: DRESDEN - SPREEWALD - BERLIN
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mestnih znamenitosti: ogled palače Opere, odlične stvaritve arhitekta G. Semperja iz leta 1878, Schlossplatza, Bruehlische Te-rasse, obnovljene Frauenchirche ter Fuerstenganga in če bo čas dopuščal po želji še ogled slovite Gemaeldegalerie. Opoldne odhod iz Dresdna in vožnja proti severu, mimo slikovitega Spreewalda do Berlina. Po prihodu v Berlin najprej orientacijski ogled mesta z avtobusom, nato sledi ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta: Brandenburških vrat, ki so jih zgradili l. 1788 kot slavolok zmage po zgledu atenskih propilej, avenije Unter den Linden (Pod lipami), Muzejskega otoka (Museum Inseln), ki ga obliva reka Spree in kjer je predviden ogled slavnega Pergamonskega muzeja, v katerem so shranjena med drugimi tudi tri velika dela antičnega sveta (Pergamonski oltar, vrata iz Mileta in Ištarina vrata). Nato še ogled Nikolajeve četrti, najstarejšega berlinskega jedra ter velemestnega Alexanderplatza z neorenesančno Rdečo mestno hišo (Rotes Rathaus), Neptunovim vodnjakom in katedralo ter 360 metrov visokim televizijskim stolpom. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: BERLIN
Po zajtrku si bomo ogledali baročni dvorec Charlottenburg, Reichstag, Siegessaeul in videli hišo Checkpoint Charlie, v kateri je prikazana zgodovina Berlina in zidu ter fotografijami tistih, ki so poskušali pobegniti na Zahod. Po kratkem predahu sprehod po živahnem Ku’dammu (Kurfuerstendamm ali Nasip volilnih knezov), znamenitem več kot tri kilometre dolgem bulvarju, ob katerem stojijo najlepše in najpopularnejše trgovine, gostišča, gledališča, palače in poslovne zgradbe. Najvidnejši simbol je l. 1943 porušeni stolp Gedaechtniskirche, ob katerem stoji sodobna cerkev iz stekla in betona. V bližini je visoka stolpnica Europa Center, v kateri je prek 70 trgovin in restavracij. Za konec bomo obiskali še trgovino KaDeWe (Kaufhaus des Westens ali trgovina Zahoda), ki je ena največjih veleblagovnic v Evropi. Nekaj prostega časa za oglede, nato prevoz do hotela in nočitev.

4. DAN: BERLIN - POTSDAM - BERLIN
Po zajtrku izlet z avtobusom v Potsdam, nekdanjo rezidenco pruskih kraljev, z dvorci in znamenitimi stavbami v baročnem in klasicističnem slogu. Njegova največja znamenitost je rokokojski dvorec Sanssouci, ob katerem je čudovit terasasti park z vinogradom, vodnjaki in vodometi. Popoldne povratek v Berlin in prosto za posamične oglede in sprehode po mestnem središču z velikimi trgov- -skimi ulicami, polnimi utripajočega življenja. Nočitev v hotelu.

5. DAN: BERLIN - BAMBERG - LJUBLJANA
Zajtrk, nato slovo od Berlina. Obiskali bomo Bamberg in si ogledali staro mestno jedro, ki je sestavljeno iz trgovskega in cerkvenega dela, povezuje pa ju slikovita stara mestna hiša. Nad mestom dominira velika romanska stolnica (Kaiserdom) s štirimi visokimi zvoniki, notranjost pa zaznamuje slovita srednjeveška kiparska umetnina, tako imenovani Bamberški jezdec. Po ogledu nadaljevanje vožnje proti domu, po avtocesti mimo Nürnberga in Münchna proti Avstriji in v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v nočnih urah. 

 

MM-NAMIG: BREZ NOČNIH VOŽENJ

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), izlet v Potsdam, oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja. DOPLAČILA: enoposteljna soba 100 €, vstopnine pribl. 40 €, obvezna mestna pristojbina: cena naknadno. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 38 €.

 POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5 % od cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb. 
Odlog plačila: 2 x 80 €.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BERLIN, DRESDEN IN BAMBERG

od
329,00 €

Potniki

1
2
 

BERLIN, DRESDEN IN BAMBERG


  • od 329,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (2 DNI) Nemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (2 DNI)

0/5

od 134,00 € Brez DDV: 134,00 €

SALZBURG, PASSAU IN KRIŽARJENJE DO LINZA Nemčija

SALZBURG, PASSAU IN KRIŽARJENJE DO LINZA

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN Nemčija

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

0/5

od 218,00 € Brez DDV: 218,00 €

BERLIN Z LETALOM Nemčija

BERLIN Z LETALOM - 3 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

KAMNITI ČUDEŽ SAŠKA ŠVICA, DRESDEN IN PRAGA Nemčija

KAMNITI ČUDEŽ SAŠKA ŠVICA, DRESDEN IN PRAGA

0/5

od 237,00 € Brez DDV: 237,00 €

ŠVICA, RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

ŠVICA, RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

0/5

od 142,00 € Brez DDV: 142,00 €

Tags: BERLIN, DRESDEN IN BAMBERG Nemčija