Berlin, razdeljen in spet združen, je največje nemško mesto. Po padcu berlinskega zidu, ki ga je do leta 1989 tri desetletja delil na dvoje in s tem simboliziral razdvojenost Nemčije na dve strogo ločeni državi, je danes znova pomembno vladno in kulturnozgodovinsko mesto živahnega utripa. 

TERMINI: 27. 10.- 31. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 345 EUR

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 393 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 483 EUR

1. dan: LJUBLJANA  -  NEMČIJA
Odhod z obračališča mestnega prometa Dolgi most ob 20. uri. Vožnja z avtobusom v Avstrijo in z vmesnimi postanki po avtocesti proti Nemčiji.

2. dan: POTSDAM - BERLIN
V Potsdam, nekdanjo rezidenco pruskih kraljev, z dvorci in znamenitimi stavbami v baročnem in klasicističnem slogu, bomo prispeli v dopoldanskih urah. Njegova največja znamenitost je rokokojski dvorec Sanssouci, ob katerem je čudovit terasasti park z vinogradom, vodnjaki in vodometi. Vožnja v Berlin in orientacijski ogled mesta z avtobusom, nato sledi ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta; Brandenburških vrat, ki so jih zgradili l. 1788 kot slavolok zmage po zgledu atenskih propilej, avenije Unter den Linden (Pod lipami), nato še ogled Nikolajeve četrti, najstarejšega berlinskega jedra ter velemestnega Alexanderplatza z neorenesančno Rdečo mestno hišo (Rotes Rathaus), Neptunovim vodnjakom in katedralo ter 360 metrov visokim televizijskim stolpom. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan: BERLIN
Po zajtrku se bomo sprehodili po vrtovih baročnega dvorca Charlottenburg, videli Siegessaeul in obiskali muzej Checkpoint Charlie, v katerem je prikazana zgodovina Berlina in zidu ter številne zgodbe tistih, ki so poskušali pobegniti na Zahod. Po kratkem predahu sprehod po živahnem Ku’dammu (Kurfuerstendamm ali Nasip volilnih knezov), znamenitem več kot tri kilometre dolgem bulvarju, ob katerem stojijo najlepše in najpopularnejše trgovine, gostišča, gledališča, palače in poslovne zgradbe. Najvidnejši simbol je l. 1943 porušeni stolp Gedaechtniskirche, ob katerem stoji sodobna cerkev iz stekla in betona. V bližini je visoka stolpnica Europa Center, v kateri je prek 70 trgovin in restavracij. Za konec bomo obiskali še trgovino KaDeWe (Kaufhaus des Westens ali trgovina Zahoda), ki je ena največjih veleblagovnic v Evropi. Nekaj prostega časa za oglede, nato prevoz do hotela in nočitev.

4. dan: BERLIN  
Po zajtrku bomo obiskali Reichstag*, ki je postal pravi turistični magnet zaradi svoje veličastne steklene kupole, od koder se nam razprostre mesto kot na dlani in od koder se nam ponuja pogled v sejno dvorano nemškega zveznega parlamenta. Kasneje bomo podali na Muzejski otok, ki je kot izjemna arhitektonska celota na seznamu Unesca; pet veličastnih muzejskih poslopij se vrsti eno za drugim, mi pa bomo obiskali Pergamonski muzej, v katerem so shranjena med drugimi tudi tri velika dela antičnega sveta (Pergamonski oltar, vrata iz Mileta in Ištarina vrata). V muzeju DDR bomo videli bivalne prostore, modne dodatke, šolske potrebščine in izdelke za domačo uporabo narejene v komunistični državi, lahko se bomo usedli celo v trabant …
Mimo Alexanderplatza bomo prispeli k najdaljšem ohranjenem delu Berlinskega zidu, imenovanem East Side Gallery. 1,3 kilometra dolg zid ob reki Spree je prekrit s 106 poslikavami umetnikov z vsega sveta, v bližnji prodajalni spominkov pa se bomo lahko založili celo z “originalnimi” deli zidu … Nočitev.

5. dan: BERLIN – DRESDEN - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja v Dresden, eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, ki ga pogosto imenujejo Firence ob Labi. V 16. stol. je mesto postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo razvijati;  za vlade Avgusta II. Močnega je doseglo svoj višek in takrat je zraslo največ novih stavb, med katerimi je najimenitnejša Zwinger. Ogled tega razsežnega arhitekturnega kompleksa, ki ga sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem; po prvotnem načrtu bi moral biti del palače, danes pa stoji kot samostojno poslopje z uravnoteženo slogovno rešitvijo med barokom in rokokojem. Vožnja proti Avstriji in Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočno – jutranjih urah naslednjega dne.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Berlinu, vse oglede po programu (brez vstopnin), stroške vozovnic za mestni promet 1. dan v Berlinu, osnovno nezgodno zavarovanje ter vodenje z licenciranim vodnikom in organizacijo potovanja.

Doplačila ob rezervaciji: enoposteljna soba: 110  EUR; paket vstopnic in rezervacij v Pergamonski muzej, muzej Checkpoint Charlie, DDR muzej, Reichstag: 40 EUR, mladina do 17,99 leta: 26 EUR.

Obvezno doplačilo na kraju samem: taksa v hotelu, približno 3 EUR na osebo na noč.
Popust: otrok do 12 leta na dodatnem ležišču z dvema odraslima: 35 EUR.


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdfIzračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


*********************************************************************************


Reichstag*: Za obisk kupole nemškega parlamenta najkasneje 1 mesec pred potovanjem potrebujemo: ime, priimek, datum rojstva in državljanstvo. Rezervacijska služba si pridržuje pravico najavo iz kateregakoli razloga zavrniti. Zaradi nepredvidenih dogodkov v parlamentu se lahko zgodi, da že potrjene rezervacije tik pred zdajci odpovedo. Prosimo za razumevanje.Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BERLIN IN DRESDEN - 5 DNI

od
345,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BERLIN IN DRESDEN - 5 DNI

od
345,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BERLIN IN DRESDEN - 5 DNI


  • od 345,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 DNINemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

AMSTERDAM Z AVTOBUSOM - 5 DNI Nizozemska

AMSTERDAM Z AVTOBUSOM - 5 DNI

5/5

od 369,00 € Brez DDV: 369,00 €

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA - 4 DNI Nemčija

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA - 4 DNI

0/5

od 338,00 € Brez DDV: 338,00 €

LONDON - 5 DNI Velika Britanija

LONDON - 5 DNI

0/5

od 768,00 € Brez DDV: 768,00 €

BAVARSKE ALPE; GARMISCH-PARTENKIRCHEN IN ZUGSPITZENemčija

BAVARSKE ALPE

0/5

od 65,00 € Brez DDV: 65,00 €

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI (bus-avio)

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI

0/5

od 970,00 € Brez DDV: 970,00 €

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 9 DNI Islandija

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 9 DNI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

GRADOVI JUŽNE ČEŠKE - 2 DNI Češka

GRADOVI JUŽNE ČEŠKE - 2 DNI

0/5

od 125,00 € Brez DDV: 125,00 €

Tags: BERLIN, DRESDEN, Nemčija