Srbski samotani in prestolnica Srbije, Beograd vas vabita!

ŽIČA - KRUŠEDOL - STUDENICA 

 


Cena pri najmanj 40 udeležencih: 249 Eur
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 298 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - MARADIK - SAMOSTAN KRUŠEDOL- SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD - BEOGRAD
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Po prihodu v Srbijo se bomo mimo Rume napotili proti fruškogorski vasici Maradik, kjer bo kosilo (paprikaš, solata in kruh). Po ogledu tipične vojvodinske hiše se bomo odpeljali do obronkov Fruške gore, do samostana Krušedol iz 16. stol. ki v svoji zakladnici hrani mnoge dragocenosti. Odpeljali se bomo v Sremske Karlovce na ogled dvorca patriarhov, katedrale in zanimivega središča. V Novem Sadu bomo obiskali trdnjavo Petrovaradin iz 18. stol., t.i. Gibraltar na Donavi, ki je danes prostor za v galerije in antikvariate. Prihod v Beograd v večernih urah. Nastanitev v hotelu. Večerja, sprehod skozi nočni Beograd in nočitev. 

2. DAN: AVALA - TOPOLA - OPLENAC - SAMOSTANASTUDENICA IN ŽIÆA - VRNJAČKA BANJA
Po zajtrku obisk Avale, kjer stoji spomenik Neznanemu junaku, delo Ivana Meštroviæa in vožnja v pokrajino Šumadijo proti Topoli, ki je bila središče srbskega upora proti Turkom. Na hribu Oplenac si bomo ogledali mavzolej dinastije Karadjordjeviæ in cerkev sv. Jurija, okrašene z mozaiki, ki so kopije fresk iz mnogih srbskih samostanov in cerkva. Prek Kragujevca in Kraljeva ter vzdolž soteske reke Ibar bomo prispeli do samostana Studenica, zadužbine Štefana Nemanje iz 12. stoletja. Po dolini reke Ibar se bomo pripeljali do samostana Žiæa iz 13. stol., zadužbine Štefana Prvovenčanega. Večerja in nočitev v hotelu v Vrnjački banji.

3. DAN: SAMOSTANI LJUBOSTINJA - MANASIJA - BEOGRAD
Po zajtrku vožnja do samostana Ljubostinja iz 15. stol., zadužbine carice Milice. Po ogledu še obisk znamenitega samostana Manasija iz 15. stol., ki ga je zgradil despot Štefan Veliki. Vrnitev v Beograd in nastanitev v hotelu. Po želji (doplačilo) si bomo privoščili pravo srbsko večerjo. V znanem zabaviščnem boemskem delu Beograda, na Skadarliji, bomo v eni od znamenitih restavracij ob starogradskih pesmih lahko poskusili značilen srbski meni, ki ga sestavljajo sir, kajmak, koruzni kruh proja, pršut, mešano meso na žaru, solata, lepinja in sladica.

4. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo z lokalnim vodnikom ogledali Kalemegdan, znamenito trdnjavo na sotočju Save v Donavo, saborno cerkev, konak kneginje Ljubice, največjo pravoslavno cerkev sv. Save na Vračarju, Dedinje in druge beograjske znamenitosti. Slovo od Beograda in in prihod v Ljubljano v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, cestnine, 1x nočitev z zajtrkom in 2 x polpenzion v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), 1x kosilo v Maradiku in ogled etno hiše, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje in zdravstveno zavarovanje Coris, spremstvo ter organizacijo izleta.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila:  enoposteljna soba 60 €, večerja v Skadarliji ob glasbi pribl. 20 €, Avala 3 €, Oplenac 5 €, Hiša cvetja 3 €, ostale vstopnine po želji 5 - 10 €. 
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 30 EUR.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15,00 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb. 
Odlog plačila: 2 x 50 EUR.Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa!

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI

od
249,00 €

Potniki

1
2
 

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI


  • od 249,00 €Morda vas zanima tudi...

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA Srbija

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA

0/5

od 459,00 € Brez DDV: 459,00 €

BEOGRAD (3 dni) Srbija

BEOGRAD (3 dni)

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

NOVI SAD, BEOGRAD Z AVALO IN OPLENAC Srbija

NOVI SAD, BEOGRAD Z AVALO IN OPLENAC

0/5

od 158,00 € Brez DDV: 158,00 €

DJERDAP IN LEPENSKI VIR Z BEOGRADOM

DJERDAP IN LEPENSKI VIR Z BEOGRADOM

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE Romunija

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE

0/5

od 328,00 € Brez DDV: 328,00 €

VIKEND V ALBANIJI

VIKEND V ALBANIJI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

VELIKA ALBANSKA TURA

VELIKA ALBANSKA TURA

0/5

od 659,00 € Brez DDV: 659,00 €

SONČNA ALBANSKA RIVIERA

SONČNA ALBANSKA RIVIERA

0/5

od 579,00 € Brez DDV: 579,00 €

Tags: BEOGRAD, SRBSKI, SAMOSTANI, Srbija