Pridružite se nam na popotovanju v "srce Evrope" - Belgijo... Dežela čokolade in piva, dežela kontrastov. Bruselj - prestolnica Evrope, Strasbourg, Gent, Antwerpen ... Luxemburg dežela gradov in mostov ...

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 469 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 539 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - MÜNCHEN - STRASBOURG
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj, vožnja v Avstrijo, mimo Münchna v Alzacijo v Strasbourg. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: STRASBOURG - LUKSEMBURG - BRUSELJ
Po zajtrku ogled mesta, ki je sedež Evropskega sveta in Evropskega parlamenta,katedrale Notre-Dame s slovitim portalom ter zanimivo astronomsko uro. Sprehod po starem mestnem jedru. Popoldne ogled Luksemburga, starega in novega dela mesta. Pozno popoldne nadaljevanje poti v Belgijo. Na poti proti Bruslju ogled Waterlooja, kjer so Angleži, Prusi in Nizozemci l. 1815 premagali Napoleona. Po ogledu muzeja in levjega griča prevoz v prestolnico Belgije in Evropske unije - Bruselj. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: BRUSELJ
Zajtrk in ogled bruseljskih znamenitosti: Velikega trga - Grand Placa z gotsko mestno hišo, popularnega mestnega simbola bronastega Manneken-pisa (dečka, ki lula) ter katedrale sv. Mihaela in kraljeve palače na Place Royale, pred katero je vsak dan predstava menjave straže. Sledi ogled Atomiuma, mogočne 103-metrske molekule iz aluminija z 9 gigantskimi atomi, postavljene v času svetovne razstave Expo l. 1958. Nočitev v hotelu.

4. DAN: BRUSELJ - GENT - BRUGGE - ANTWERPEN
Po zajtrku vožnja z avtobusom v Gent, eno najbogatejših srednjeveških mest: ogled katedrale sv. Bava z znamenitim krilnim oltarjem bratov van Eyck, obisk gradu Gravensteein in sprehod po starem delu mesta. Obisk v srednjem veku zelo pomembnega mesteca Brugge, v katerem so ustvarjali slavni slikarji. Ogled starega, s kanali prepredenega, mestnega jedra in gradu, ki je bil najstarejša rezidenca flandrijskih grofov ter mestne hiše na Dvornem trgu, ene najstarejših gotskih mestnih hiš na Nizozemskem. Pozno popoldne vožnja v Antwerpen, namestitev v hotelu in nočitev.

5. DAN: ANTWERPEN - LOUVAIN - LIEGE - AACHEN - MAINZ
Zajtrk. Ogled mestnih znamenitosti: Velikega trga (Grote Markt) s cehovskimi hišami, mestne hiše - najlepšega primerka flamske renesanse, Rubensove hiše in po želji Koninklijka - muzeja lepih umetnosti, ki hrani odlična dela starih mojstrov ter umetnikov 19. in 20. stol. Sledi vožnja proti jugu do Louvaina in ogled čudovite mestne hiše na Grote Markt ter cerkve sv. Petra, iz časa brabantske gotike v 15. stol. Vožnja mimo Liega v Aachen, obisk dvorne kapele v stilu karolinške renesanse in sprehod po mestnem središču. Nadaljevanje vožnje po dolini Rena v Mainz. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. DAN: MAINZ - HEIDELBERG
Po zajtrku ogled stolnice v romanskem stilu in nagrobnikov mainških nadškofov od 13. do 18. stol. Vožnja in ogled Heidelberga, ki slovi po najstarejši nemški univerzi, po prelepih mostovih čez reko in po slikoviti grajski razvalini nad mestom. Vožnja prek Münchna in Avstrije v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z avtobusom, 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez 
vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 175 €, vstopnine pribl. 30 €. POPUSTI: otroci do 12. leta na tretjem ležišču 50 €.
POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico /voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BELGIJA IN LUKSEMBURG

od
469,00 €

Potniki

1
2
 

BELGIJA IN LUKSEMBURG


  • od 469,00 €Morda vas zanima tudi...

BARCELONA IN COSTA BRAVA Španija

BARCELONA IN COSTA BRAVA II.

0/5

od 252,00 € Brez DDV: 252,00 €

Tags: BELGIJA, LUKSEMBURG, Belgija