Litva, Latvija in Estonija, tri baltske dežele so ob koncu 80 let 20. stoletja opozorile nase s svojo močno željo po osamosvojitvi in so to tudi leta 1991 dosegle. Navkljub skupni tradiciji in dolgoletnemu življenju v Sovjetski zvezi vsaka od njih razvija svojo kulturo, jezik in način življenja. Vilnius, Riga in Tallinn so postale pomembne evropske prestolnice.

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 859 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 899 €


1. DAN: SLOVENIJA – DVOREC TRAKAI – VILNIUS 
Z ljubljanskega ali bližnjega letališča bomo z vmesnim postankom poleteli v Vilnius, glavno mesto Litve. Po pristanku se bomo najprej do ene glavnih znamenitosti Litve, mesteca Trakai, kjer si bomo ogledali srednjeveški dvorec Trakai, ki stoji kar sredi tamkajšnjega jezera. Vožnja v Vilnius, panoramska vožnja skozi glavno mesto Litve, nato pa nastanitev v hotelu. Sledi prvi večerni sprehod po čudovitem baročnem mestnem središču, ki je od leta 1994 uvrščen tudi na seznam svetovne kulturne dediščine.

2. DAN: VILNIUS – GORA KRIŽEV – RIGA 
Dopoldne ogled glavnih znamenitosti Vilniusa, ki se večinoma nahajajo v enem največjih srednjeveških mestnih jeder v Evropi. Sprehodili se bomo do katedrale, videli ruševine spodnjega gradu, zgradbo univerze, parlament ter se povzpeli do gradu Gediminas, ki kraljuje nad mestom.
Sledi vožnja do enega glavnih romarskih središč na Baltiku, gora križev oz. Kryziu Kalnis, ki je izjemnega pomena za Litovce. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev vseh velikosti, obiskal pa ga je tudi papež Janez Pavel II. Nadaljevanje poti proti Latviji, zvečer pa bomo prispeli v njeno prestolnice, Rigo. Nastanitev v hotelu.

3. DAN: RIGA - IZLET V JURMALO - RIGA
Dopoldne se bomo podali na ogled starega mestnega jedra latvijske prestolnice. V njem izstopajo cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se da tudi povzpeti, stolnica, ki velja za največjo na Baltiku, in mačja hiša. Sprehodili pa se bomo tudi mimo spomenika svobodi in operne hiše.
Sledi prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta ali obisk katerega izmed nakupovalnih centrov. Po želji se boste lahko odločili za popoldanski izlet v bližnjo Jurmalo, ki je bilo v sovjetskih časih eno najbolj mondenih letovišč v državi, o čemer pričajo mnoge vile iz tega obdobja. Tu so nekoč letovali visoki sovjetski funkcionarji, med njimi tudi Hruščov in Brežnjev. Mestece, ki je danes največje letovišče ob Baltiku, se ponaša tudi z dolgo peščeno plažo. Nočitev v Rigi.

4. DAN RIGA – NARODNI PARK GAUJA - SIGULDA - TALIN
Zjutraj se bomo odpravili proti Estoniji. Na poti bomo obiskali Siguldo, eno najbolj slikovitih latvijskih mest, ki leži v narodnem parku Gauja. Zaradi čudovite narave temu področju pravijo tudi latvijska Švica. Območje je znano tudi po gradovih, ustavili se bomo pri gradovih Sigulda in Turaida. Popoldne nadaljevanje vožnje mimo estonskega letoviškega mesta Parnu proti Talinu. Večerni prihod, nastanitev v hotelu in nočitev.

5. DAN TALIN  - IZLET V HELSINKE -  TALIN
Prosto za samostojne oglede. Ob doplačilu priporočamo celodnevni izlet v Helsinke. S trajektom se bomo zgodaj zjutraj zapeljali v sosednjo Finsko in obiskali njeno prestolnico Helsinki. Sledi ogled mestni znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Prosto za potep po mestnih ulicah ali obisk živahne tržnice v pristanišču. Popoldne povratna plovba v Talin. Zvečer priporočamo srednjeveško večerjo (v sklopu doplačila za večerje).

6. DAN TALIN – SLOVENIJA
Zjutraj se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Sprehodili se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi prevoz do letališča in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Sloveniji. Pristanek predviden v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, prevoze in oglede po programu brez vstopnin, izlet v Trakai in Jurmalo, 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 175 €, večerje - tudi srednjeveška 110 €, vstopnine v muzeje 5–15 €, izlet v Helsinke 69 €.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10%.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Opomba:
v primeru poleta z enega bližnjih letališč bo do tja in nazaj organiziran prevoz.Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI

od
899,00 €

Potniki

1
2
 

BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI


  • od 899,00 €Morda vas zanima tudi...

SKANDINAVIJA - SEVERNA OBZORJA Skandinavija

SKANDINAVIJA - SEVERNA OBZORJA

0/5

od 697,00 € Brez DDV: 697,00 €

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH Skandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

STOCKHOLM IN HELSINKI Skandinavija

STOCKHOLM IN HELSINKI

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

VELIKA BALTSKA TURA IN ST. PETERBURG Rusija

VELIKA BALTSKA TURA IN ST. PETERBURG

0/5

od 1.099,00 € Brez DDV: 1.099,00 €

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA Skandinavija

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI

0/5

od 798,00 € Brez DDV: 798,00 €

Tags: BALTSKE, PRESTOLNICE, HELSINKI, Skandinavija