Litva, Latvija in Estonija. Avtobusno popotovanje po treh slikovitih deželah z bogato zgodovino! Na poti tudi ogled nekaterih znamenitosti Poljske in ogled finske prestolnice. Povratek v Slovenijo z letalom.

TERMIN: 25. 6. - 2. 7. 2023 

Cena pri najmanj 40 udeležencih:    970 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.070 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.190 EUR

1. dan: LJUBLJANA - AVSTRIJA
Odhod iz Ljubljane ob 18. uri, pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja mimo Šentilja in naprej na relaciji Gradec–Dunaj. Nočna vožnja.

2. dan: VARŠAVA
Prestop na Češko in vožnja mimo Brna, Olomouca in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja mimo Katovic in Czestochowe. Opoldanski prihod v Varšavo. Ogled mesta: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Popoldanska vožnja proti mestoma Grajewo in Augustow. Nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: LITVA / TRAKAI - VILNA
Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje preko reke Nemen in prihod v staro prestolnico Trakai. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Popoldanski prihod v litovsko prestolnico Vilno. Prvi panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: KLAIPEDA - KURSKA KOSA - NIDA
Zajtrk. Odhod iz Vilne in avtobusno potovanje proti zahodu države do obalnega mesta Klaipeda. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito Kursko Koso, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu Nida z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: ŠIAULIAI/ KRYŽIU KALNIS - RIGA
Zajtrk. Vožnja proti mestu Šiauliai. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico Riga. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: TURAIDA - PÄRNU - TALLIN
Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas in nato ogled škofovskega gradu Turaida. Sledi prestop meje v Estonijo in prihod v letoviško in zdraviliško mesto PÄRNU, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Kasnejše nadaljevanje v Tallin. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

7. dan: TALLIN - HELSINKI
Zajtrk in ogled znamenitosti estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Še nekaj prostega časa in popoldanska vožnja s trajektom preko zaliva do finske prestolnice Helsinki. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan: HELSINKI - SLOVENIJA
Zajtrk, dopoldanski krožni ogled glavnih znamenitosti Helsinkov: Senatni trg, cerkev Uspenski, Esplanade, železniška postaja, opera, cerkev Temppeliaukio ... Še nekaj prostega časa in nato popoldanski transfer do letališča in polet iz Helsinkov ob 17.10 s predvidenim pristankom na letališču na Dunaju ob 18.30 po lokalnem času. Sledi še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Maribora, Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane, kamor bo prihod v kasnejših večernih oz. nočnih urah. 

CENA VKLJUČUJE: 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 5 x večerja kot v programu, prevoz s turističnim avtobusom, trajekt na relaciji Tallin-Helsinki, letalski polet Helsinki–Dunaj, vse letališke takse (vključen 1 kos ročne prtljage in 1 kos velika prtljage za oddajo do 20 kg), transfer iz letališča Dunaj nazaj do Ljubljane, vsi ogledi po programu, slovensko vodenje in organizacijo. 

Vključene vse vstopnine po programu.

DOPLAČILA: enoposteljna soba: 190 EUR. 
POPUSTI: za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču 5% .

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI (bus-avio)

od
970,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI (bus-avio)

od
970,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI (bus-avio)


  • od 970,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI

0/5

od 1.398,00 € Brez DDV: 1.398,00 €

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNISkandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.149,00 € Brez DDV: 1.149,00 €

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

BERLIN IN DRESDEN - 5 DNI, Nemčija

BERLIN IN DRESDEN - 5 DNI

0/5

od 345,00 € Brez DDV: 345,00 €

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

0/5

od 1.469,00 € Brez DDV: 1.469,00 €

OSLO IN BERGEN - 5 DNInorveška

OSLO IN BERGEN - 5 DNI

0/5

od 1.185,00 € Brez DDV: 1.185,00 €

Tags: Litvija, Latvija, Estonija, Helsinki, Baltik, Finska, Vilna, Litva, Riga