Kombinacija dveh sosednjih otokov v indonezijskem arhipelagu nam ponuja čudovite počitnice. Lombok je malo manjši in je primeren za vse tiste, ki si želijo več miru, manj turistov, čudovite plaže in prijetne tropske temperature skozi vse leto. Na Lomboku je pokrajina precej razgibana, prevladuje 3.726 m visok vulkan Rinjani, ki se dviguje sredi narodnega parka, v katerem prebiva čez 100 vrst ptic. Bali velja za otok umetnikov, kjer prevladuje hinduizem, močna tradicija prijazni in gostoljubni domačini, zelena riževa polja, mogočni vulkani, čudovite plaže … Vabimo vas, da se nam pridružite v raziskovanju tropskega raja.

TERMIN: 22. 10. - 1. 11. 2024

Cena pri najmanj 10 udeležencih: 1.799 EUR

1. dan: Ljubljana ali bližnje letališče - vmesno letališče - Denpasar/Bali
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani ali enem od bližnjih letališč. V primeru odhoda z drugega letališča za doplačilo možnost prevoza iz Ljubljane do letališča. Polet preko vmesnega letališča v Denpasar.

2. dan: Denpasar/Bali
Po pristanku organiziran prevoz do hotela Wina Holiday Villa Kuta Bali 3*. Nastanitev in prenočevanje.

3. - 5. dan: Denpasar/Bali: izlet
Prosto za počitnice in izlete, ki so vključeni v paketu:

Lepote Kintamanija (celodnevni izlet, približno 8 ur):
Bali je poznan po svojih tradicionalnih plesih. Izlet bomo pričeli z ogledom gibčnih balijskih plesalcev in plesalk pri plesu Barong & Kris. Pot nas bo zanesla v vas Kemenuh, ki slovi po svoji domači rezbarski obrti, kjer izdelujejo čudovite skulpture iz lesa. Izlet bomo nadaljevali z vožnjo v mestece Kintamani, od kjer je spektakularen razgled na jezero Batur in aktivni vulkan Batur. Ob povratku se bomo ustavili v vasici Tampaksiring, kjer bomo obiskali »vodnjak mladosti« in sveti izvir.

Nepozabni sončni zahod (poldnevni izlet, približno 4 ure):
Ste kdaj doživeli Bali ob sončnem zahodu? Ta poldnevni izlet je skoraj obvezen za vsakega obiskovalca. Najprej bomo obiskali tempelj v mestu Mengwi, ki se imenuje Taman Ayun. Zgrajen je bil v zgodnjem 17. stoletju za takratnega princa Tabanana. Tempelj je obkrožen z velikim bazenom, kar predstavlja ocean. Ustavili se bomo v gozdu Alas Kedaton, kjer živijo opice in se prosto sprehajajo po njem. Prihranite nekaj posnetkov za čudovit sončni zahod pri templju Tanah Lot, ki je zgrajen na vrhu skalne pečine v Indijskem oceanu le nekaj metrov od obale. Od tu vidite prelepo sveto vodo, svete kače, tržnico in slap, ki je oddaljen le približno 15 minut peš in pada na plaži direktno v morje. Opazujte razburkano morje, ki z valovi buta ob obalo in si poiščite najboljši kotiček za opazovanje romantičnega sončnega zahoda. Nepozabno!

Skrivnostni vzhodni Bali (celodnevni izlet, približno 9 ur):
Na vzhodnem delu otoka kraljuje gora Agung (3.142 m), ki je najsvetejši in najvišji vulkan na otoku. Tempelj Besakih, ki je zgrajen na pobočju vulkana, je najpomembnejši hindujski tempelj za Balijce in ga imenujejo tudi »mati vseh templjev« (tempeljski kompleks sestavljen iz nekaj deset templjev). V mestecu Bukit Jambul se bomo ustavili za osvežilni razgled na dolino in imeli priložnost za kosilo (doplačilo). Na poti skozi vzhodni del otoka se bomo odpeljali na raziskovanje tradicionalne vasi Penglipuran, ki je stara preko 400 let in se spoznali z drugačno strukturo. Obiskali bomo še svetišče v mestu Klungkung, prav tako pa si bomo na izletu ogledali delavnico batika.

6. dan: Bali - Lombok

Po zajtrku prevoz s hitrim čolnom na Lombok. Po pristanku transfer do hotela na plaži Holiday Resort Lombok 4*.

7. - 9. dan: Lombok
Prosto za počitnice.

10. dan: Bali/Denpasar - vmesno letališče
Prevoz iz hotela na letališče in let večerni polet preko enega od vmesnih letališč proti Evropi.

11. dan: Vmesno letališče - Ljubljana ali bližnje letališče
Pristanek na letališču Jožeta Pučnika ali enem od bližnjih letališč. V primeru pristanka na bližnjem letališču za doplačilo možnost prevoza iz letališča do Ljubljane.

Predvideni nastanitvi

Wina Kuta Holiday 3*

Soba: superior pool view

Holiday Resort Lombok 4*

Soba: Garden Chalet

K

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo, prevoz s hitrim čolnom Bali - Lombok - Bali, prevoz letališče - hotel - letališče (Bali in Lombok), 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljni sobi hotela Wina Holiday Villa Kuta Bali 3*, 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljni sobi hotela Holiday Resort Lombok 4*, 3 izleti (2 celodnevna, 1 poldnevni) v času bivanja na Baliju, slovensko vodenje na poti in v času bivanja na Baliju, organizacija potovanja.

V CENO NI VKLJUČENO: Dodatna prehrana, dodatni ogledi, napitnine (pribl. 10 EUR/osebo na izlet vključno z otroci). 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): Enoposteljna soba 250 EUR, povratni transfer od/do letališča 40 EUR/osebo, storitev urejanja elektronskega vizuma 40 EUR/osebo.

VIZUM: Slovenski državljani za vstop v Indonezijo potrebujejo vizum. Tega lahko predhodno uredite sami na uradni spletni strani indonezijskega ministrstva (https://molina.imigrasi.go.id/) ali pa vam za doplačilo (40 EUR) vizum uredimo na agenciji Kompas. V tem primeru potrebujemo visoko kvalitetno kopijo/fotografijo oz. skeniran potni list ter fotografijo za dokumente.

OPOMBE: Program potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni. Ob prijavi potrebujemo kopijo veljavnega potnega lista. Naš vodnik je nastanjen skozi celotno potovanje v hotelu na Baliju.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2024. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BALI IN LOMBOK - 11 DNI

od
1.799,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BALI IN LOMBOK - 11 DNI

od
1.799,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BALI IN LOMBOK - 11 DNI


  • od 1.799,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

LONDON - 5 DNI Velika Britanija

LONDON - 5 DNI

0/5

od 798,00 € Brez DDV: 798,00 €

BELGIJA - 5 DNI

BELGIJA - 5 DNI

0/5

od 389,00 € Brez DDV: 389,00 €

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

0/5

od 2.259,00 € Brez DDV: 2.259,00 €

NEW YORK - 5 DNI

NEW YORK - 5 DNI

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

CELINSKA GRČIJA IN SKIATOS - 8 DNI

CELINSKA GRČIJA IN SKIATOS - 8 DNI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

EDINBURGH - VIKEND V MESTU - 4 DNI

EDINBURGH - VIKEND V MESTU - 4 DNI

0/5

od 768,00 € Brez DDV: 768,00 €

Tags: Indonezija, Bali, Denpasar, Azija, Lombok