Oljčni gaji, vinogradi in žitna polja nas popeljejo do arhitekturnih čudes Apulije – do matematično obsedene trdnjave, med hišice palčkov in v jamska bivališča. Na peti italijanskega škornja so še baročni Lecce, pristaniška Bari ter Taranto in Barletto, mini mesto z maksi bronastim kipom. Nato pa Kalabrija – plaže, prepadni zalivi, toplo sonce in sproščeni domačini. Prave počitnice, s kakšnim potepom po prikupnih mestih, domov grede pa sprehod po 'južni Italiji v malem' – Neaplju.

TERMINI: 3. 6. - 11. 6., 24. 6. - 2. 7., 8. 7. - 16. 7., 9. 9. - 17. 9., 23. 9. - 1. 10. 2023


Cena pri najmanj 40 udeležencih: 740 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 780 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 820 EUR

1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA/BOLOGNA
Zgodnje jutranje ure nas bodo z udobnim turističnim avtobusom ponesle mimo Fernetičev in Benetk do Bologne, ki slovi po odlični kuhinji, opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio … Še bo čas za osvežitev in priložnost za sprehod do slavnega Eatalyja – parka hrane. Na tržnem prostoru bomo lahko degustirali, nakupovali ali si privoščili pravo pojedino. Ob dogovorjenem času vožnja do italijanske obale Jadrana.

2. dan: BARLETTA–CASTEL DEL MONTE–BARI   
Po zajtrku bomo prispeli do starodavnega mesteca Barletta, kjer bomo pred cerkvijo San Sepolcro izmerili 4,5-metrski Coloss, največji ohranjeni antični bronasti kip. Pokukali bomo še v romansko stolnico Santa Maria Maggiore, se zapeljali do 8-kotne trdnjave Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in se po kavici vrnili na obalo – v Bari, prestolnico Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč. Še vožnja do kraja nastanitve.   

3. dan: ALBEROBELLO–LECCE         
Po zajtrku vožnja do mesta Alberobello, kjer se bomo sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne se bomo lotili mesteca Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu, po želji bomo stopili v Cerkev sv. Križa in mestno katedralo, nato pa se odpravili do kraja nastanitve.

4. dan: MATERA–TROPEA–CAPO VATICANO/KALABRIJA   
Najprej zajtrk, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo okrog mesta. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Počasi bo zadišalo po Kalabriji in kaj hitro bomo v Tropei, najbolj mondenem letovišču Kalabrije, ki ga s pečine varuje cerkev Santa Maria dell'Isola. Po sprehodu bomo nadaljevali pot do letovišča Capo Vaticano, kjer nas bodo razvajali v hotelu Baia del Capo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda.

5. dan: REGIO CALABRIA–SCILLA 
Po zajtrku bomo dan izkoristili za celodnevni izlet v mesto Reggio Calabria. V Nacionalnem arheološkem muzeju si bomo ogledali znamenita bronasta antična kipa grških junakov, t. i. Bronzi di Riace (vstopnina ni vključena), ki veljata za eno najpomembnejših kiparskih umetnim grške klasike. Čaka nas še sprehod po mestnem nabrežju s palmami, magnolijami in eksotičnim rastlinjem, ki ga je sloviti Gabriele D’Annunzio poimenoval “najlepši kilometer Italije”. Pot bomo nadaljevali do mesteca Scilla. Ogledali si bomo obmorsko naselje Chianalea, imenovano tudi Južne Benetke. To je predel Kalabrije, ki je s svojo lepoto omrežil mnoge pesnike in slikarje s celega sveta. Čas za osvežitev. V popoldanskih urah se bomo vrnili v hotel.

6. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA 
Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, šoping … Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«.

7. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA
Ponovitev programa prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu. Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee.

8. dan: NEAPELJ–LACIJ  
Konec počitnic, spet bomo raziskovali. Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij.

9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA
Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah: 4 x polpenzion v Kalabriji v hotelu  Baia del Capo 3* in 4 x polpenzion na poti v hotelu 3*, izlete po programu (Bologna, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Matera, Tropea, Reggio Calabria, Scilla), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO: enoposteljna soba 190 EUR. Vstopnine niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji).

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 27 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

APULIJA IN KALABRIJA - DRUGAČNE POČITNICE - 9 DNI

od
740,00 €

Potniki

1
2
 

APULIJA IN KALABRIJA - DRUGAČNE POČITNICE - 9 DNI


  • od 740,00 €Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

POČITNICE NA KORZIKI - 8 DNIItalija

POČITNICE NA KORZIKI - 8 DNI

0/5

od 739,00 € Brez DDV: 739,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 259,00 € Brez DDV: 259,00 €

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO - 3 DNI

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO - 3 DNI

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 479,00 € Brez DDV: 479,00 €

KLASIČNA SICILIJA Z ETNO - 4 DNI

KLASIČNA SICILIJA Z ETNO - 4 DNI

0/5

od 649,00 € Brez DDV: 649,00 €

ČUDOVITI DOLOMITI IN ÖTZI

ČUDOVITI DOLOMITI IN ÖTZI

0/5

od 54,00 € Brez DDV: 54,00 €

APULIJA Z LETALOM - 5 DNI Italija

APULIJA Z LETALOM - 5 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

SONČNA SICILIJA - 4 DNIItalija

SONČNA SICILIJA - 4 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

BISERI TOSKANE, TERMALNI VRELCI  IN CINQUE TERRE – 4 DNI Italija

BISERI TOSKANE, TERMALNI VRELCI IN CINQUE TERRE – 4 DNI

0/5

od 395,00 € Brez DDV: 395,00 €

Tags: Apulija, Kalabrija, Italija