Cena pri najmanj 40 udeležencih: od 1.090 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 1.190 Eur


1. dan: Slovenija-Avstrija-Nemčija
Večerni odhod avtobusa iz Maribora mimo Celja in Ljubljane (možni vstopi) proti Karavankam. Nočna vožnja po Avstriji in naprej v Nemčijo.

2. dan: Koln-Hoek Van Holland
Okoli poldneva postanek v Kolnu za krajši panoramski ogled in obisk znamenite katedrale. Nato vožnja na Nizozemsko in večerni prihod v pristanišče Hoek Van Holland. Vkrcanje na trajekt, namestitev v kabinah ter nočna plovba proti Angliji.

3. dan: London
Po jutranjem pristanku v Harwichu se odpeljemo do Londona, kjer nas čaka panoramski ogled: trdnjava Tower, Tower Bridge, katedrala sv. Pavla, nabrežje Temze, parlament, Westminster, Knightsbrigde, Hyde park, palača Buckingham. Sprehodili se bomo od trga Piccadily do trga Trafalgar in imeli nekaj prostega časa. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici in nočitev.

4. dan: Stonehenge-Salisbury-Bath-Cardiff
Zjutraj nadaljujemo pot v Stonehenge, najslavnejše prazgodovinsko najdišče na Otoku. Ni povsem jasno, kako in zakaj so ljudje pred približno 5.000 leti postavili te kamnite kroge, med ogledovanjem pa boste slišali nekaj najverjetnejših teorij. Ustavimo se tudi v srednjeveškemu mestu Salisbury z najstarejšo gotsko katedralo (njen zvonik je z 123 metri najvišji v Angliji), kjer v kapitlju hranijo originalen dokument Magna Charta Libertatum (velika listina svoboščin). Nadaljevanje v zdraviliško mesto Bath, zbirališče angleške visoke družbe v 18. in 19. stoletju. Bath je dobil ime po termalnih vrelcih, v katerih so uživali že Rimljani. Danes je znan predvsem po svoji sijajni georgijanski arhitekturi, kjer lahko najbolje začutimo bogastvo, ki se je iz celotnega imperija stekalo v Anglijo. Za konec še pot do Cardiffa, kulturnega središča Valižanov in glavnega mesta Walesa, ki jo zaznamuje kombinacija viktorijanske in moderne arhitekture. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Cardiff-St. Davids-Aberystwith
Dopoldanska panoramska vožnja in ogled glavnih znamenitosti Cardiffa: mestna hiša, pokrita tržnica, arkade, Univerza. Sledi ogled srednjeveškega gradu. Prosto za kosilo in popoldansko nadaljevanje ob južni obali proti zahodu do slikovitega mesteca St. Davids, ki je dobilo ime po zavetniku Walesa. Krajši postanek in še vožnja do obmorskega univerzitetnega središča Aberystwith med hribi in peščenimi plažami. Večerja in nočitev.

6. dan: Snowdonia-Caernarfon-Convy-Chester
Po zajtrku nadaljevanje poti skozi čudovito in divje območje narodnega parka Snowdonia. Prihod v Caernarfon in ogled gradu, kjer ustoličijo prestolonaslednika, ki pridobi naziv »Prince of Wales«. Sledi eden od vrhuncev potovanja – vožnja z gorsko železnico na 1.085 metrov visoki vrh Snowdon, najvišjo točko Walesa. Z vrha se v lepem vremenu odpira nepozabni razgled na večji del Walesa. Po spustu nadaljujemo pot v Convy, ki še danes z obzidjem ustvarja vtis srednjeveškega mesta. Večerni prihod v Chester, eno najstarejših mest v Angliji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Chester-Birmingham-Warwick
V Chestru nas bodo najbolj zanimale tako imenovane »Chester rows«, srednjeveške ulice z značilnimi obokanimi fasadami in galerijami. Najlepša med njimi je gotovo hiša škofa Loyda. Mestno obzidje, sicer večkrat obnovljeno in pozidano, izvira še iz časov, ko je bil Chester rimsko garnizijsko naselje, castrum, od tu tudi ime mesta. Nadaljevanje poti mimo Birminghama v Warwick in ogled enega najmogočnejših angleških gradov. Strelne line, obrambni stolpi in razkošne dvorane nam bodo pričarale življenje srednjeveških graščakov. Kot vsak britanski grad, ki da kaj nase, ima tudi ta svojega »dežurnega« duha, ki straši obiskovalce. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Stratford upon Avon-Cambridge-Harwich
Zjutraj se odpeljemo v bližnji Stratford, rojstni kraj Williama Shakespeara. Mestece je pravi muzej tudorske bivalne gotike, lesene hiše imajo pobeljene fasade opažene s kombinacijo dragocenih vrst lesa in mavca. Ogled slikovitega starega mestnega jedra, umetnikove rojstne hiše in cerkve sv. Trojice, kjer je Shakespearov grob. Sledi pot v Cambridge, univerzitetno mesto s številnimi kolidži. Po krajšem ogledu nadaljevanje nazaj na vzhodno obalo do pristanišča Harwich. Vkrcanje na trajekt, namestitev in nočna plovba.

9. dan: Rotterdam-Slovenija
Po jutranjem pristanku krajša panoramska vožnja skozi Rotterdam in nato povratek preko Nizozemske, Nemčije in Avstrije proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, prenočevanje z zajtrki v hotelih s 3*, 4x večerje, 2x nočitvi z zajtrkom na trajektu v notranjih kabinah, oglede in vstopnine po programu (Stonehenge, grad Cardiff, grad Caernarfon, gorska železnica na Snowdon, grad Warwick, hiša W. Shakespearja), spremstvo in organizacijo potovanja. 
DOPLAČILA: enoposteljna soba 160 Eur, enoposteljna kabina na ladji 120 Eur, zunanja kabina na ladji 70 Eur. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10 %.


POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ANGLIJA IN WALES

od
1.090,00 €

Potniki

1
2
 

ANGLIJA IN WALES


  • od 1.090,00 €Morda vas zanima tudi...

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS Velika Britanija

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS

0/5

od 1.690,00 € Brez DDV: 1.690,00 €

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES Velika Britanija

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES

0/5

od 1.238,00 € Brez DDV: 1.238,00 €

ZELENA IRSKA

ZELENA IRSKA

0/5

od 1.189,00 € Brez DDV: 1.189,00 €

LONDON - 4 DNI Velika Britanija

LONDON - 4 DNI

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI Velika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

Tags: ANGLIJA IN WALES