Skrita za številnimi kanali, ko so se mehko zarezali v zeleno pokrajino in v pomladnem vetru, ki se zaganja v velika kolesa mlinov. Njeno bistvo se prikazuje nekje med tisočerimi glavami tulipanov in pritajenim ropotom lesenih cokel ob dotiku s tlakovano ulico. Nizozemska je že z časov hipijev in boemov, dežela drugače mislečih, večnih upornikov. Mladi so v sceni Amsterdama vedno našli poseben naboj. Občudovali bomo polja cvetočih tulipanov in si po želji ogledali eno največjih razstav cvetja in vrtnih zasaditev na svetu Floriada, ki se na Nizozemskem odvila le na vsakih 10 let.

TERMINI: 27. 4. - 28. 4., 28. 4. - 2. 5. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 769 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih:
819 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 839 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 859 EUR

1. dan: LJUBLJANA–ROTTERDAM–UTRECHT–AMSTERDAM
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet posebnega letala v Rotterdam/Amsterdam. Po pristanku se bomo zapeljali po delu največjega evropskega pristanišča Europoort in skozi mesto Rotterdam, ki se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in 101 m visokim stolpom Euromast, s katerega je razgled na obširno pristanišče in okolico (vzpon za doplačilo). Zapeljali se bomo v čudoviti Utrecht, ki mu zaradi številnih kanalov v mestu rečejo tudi mali Amsterdam. Utrecht je dom številnih univerz, zato je v mestu ves čas zelo živahno. V središču mesta stoji visoka cerkev Domtoren, ki so jo zgradili v 14. stoletju. Veliko stavb v središču je bilo zgrajenih v tistem času, saj je bil Utrecht nekoč tudi središče katolištva. Prosti čas za samostojne oglede. Nastanitev v hotelu s centralno lokacijo za raziskovanje Nizozemske in prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM
Po zajtrku vožnja z javnim transportom do Amsterdama. Glavno mesto Nizozemske se predstavi kot mesto mnogih kanalov, 1.000 koles in muzejev. Po prihodu v mesto najprej ogled glavnih znamenitosti središča: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovska četrt, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank, cvetlična tržnica Bloemenmarkt. Po sprehodu po mestu postanek v brusilnici diamantov ter ogled in predstavitev te obrti ob opazovanju brusilcev in briljantov, ki se razlikujejo po velikosti, barvi, odtenkih in seveda ceni. V zgodnjih popoldanskih urah možnost plovbe po mestnih kanalih in reki Amstel (doplačilo). Po želji se lahko v prostem času sprehodite po glavni nakupovalni ulici – Kalvenstraat, ali pa se odpravite na Muzejski trg in v lastni organizaciji obiščete muzeja Rijksmuseum ali Van Gogh, ali pa se podate v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na izredno zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha. Povratek z javnim transportom v hotel in prenočevanje.
* Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč.


Dan med cvetjem (doplačilo)
3. dan: JUŽNA HOLANDIJA: KEUKENHOF–DELFT–DEN HAAG–SCHEVENINGEN
Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet Dan med cvetjem (doplačilo). Vožnja med cvetličnimi polji do središča pridelave cvetja v Holandiji, kjer si bomo pri kraju Lisse ogledali čudovito cvetlično razstavo v Keukenhofu (doplačilo). Nizozemci tukaj vsako leto pripravijo dvomesečno razstavo cvetja, ki skupaj s cvetličnimi polji v okolici resnično upravičuje vzdevek dežele »cvetoča Holandija«. Po ogledu bomo z vožnjo nadaljevali do Delfta, kjer nam bodo prikazali postopek izdelave keramičnih izdelkov. Ob dogovorjeni uri vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije in upravnega središča celotne Nizozemske, kjer ima sedež vlada, kraljeva družina in v Palači miru tudi mednarodno sodišče. Sprehod po mestnem središču ter zunanji ogled sedeža vlade - Binnenhof in kraljeve palače. Z ogledi bomo zaključili v Scheveningenu, priljubljenem letovišču, kjer bo prosti čas za sprehod po dolgi peščeni plaži. Povratek v hotel in prenočevanje.

Najlepši mesti Belgije (doplačilo)
4. dan: BELGIJSKA BISERA: BRUGGE–BRUSELJ
Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet z ogledom dveh belgijskih biserov (doplačilo). Za začetek obisk mesta Brugge, ki so ga zaradi številnih kanalov in živahne trgovine že v starih časih poimenovali severne Benetke. Brugge je veljalo za eno najbolj cvetočih evropskih mest, najbolj znana obrt mesta pa so bile čipke. Ogledali si bomo srednjeveško središče mesta z mestnim trgom in prvo borzo na svetu ter se sprehodili vzdolž nekaterih slikovitih kanalov. Nekaj prostega časa, nato vožnja do belgijske prestolnice s kratkim postankom za fotografiranje pri Atomuimu. Ogledali si bomo: Grand Place, trg s čudovitimi hišami cehovskih združenj in veličastno mestno hišo... Sprehod mimo Kraljeve palače in zgodovinske četrti Sablon do Maneken Pisa – »fantka, ki lula«, lika simpatičnega bitjeca, ki je postal mestna maskota. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe. Za ljubitelje piva in čokolade se bo našlo ogromno kotičkov, kjer boste lahko svojo žejo in lakoto potešili z odličnimi belgijskimi proizvodi. Povratek v hotel in prenočevanje.

Severna Holandija (doplačilo)
5. dan: SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS–VOLENDAM, AMSTERDAM/ROTTERDAM–LJUBLJANA
Po zajtrku še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe ali (doplačilo) poldnevni izlet z obiskom dveh tipičnih holandskih vasic: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo.  Po želji bomo pokukali v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Prečudovita sprehajalna pot ob morju s številnimi kavarnami, stojnicami s tipično nizozemsko hrano in prečudovitimi pisanimi hiškami nas vabi na ogled. Ob dogovorjeni uri prevoz na letališče, ureditev postopka prijave na let in polet posebnega letala v smeri Slovenije.

Cena vključuje: : letalski prevoz Rotterdam/Amsterdam-Ljubljana/bližnje letališče ali obratno, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos oddane prtljage do 15 kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg, avtobusni prevozi po programu, 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4*, zunanji ogledi po programu (brez vstopnin), slovensko spremstvo in organizacija potovanja.

Možna doplačila (ob prijavi): enoposteljna soba 200 EUR; celodnevni izlet Dan med cvetjem z obiskom cvetlične razstave Keukenhof 75 EUR (min. 20 oseb); celodnevni izlet Najlepši mesti Belgije 69 EUR (min. 20 oseb); poldnevni izlet Severna Holandija 45 EUR (min. 20 oseb); vzpon na stolp Euromast 12,50 EUR; vožnja z ladjico v Amsterdamu 15 EUR.
Doplačila (na potovanju): turistična pristojbina pribl. 3 EUR na dan; javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6-8 EUR/osebo/smer (za del ogledov uporabljamo javni transport); informativne cene vstopnin v muzeje v Amsterdamu od 16-25 EUR za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 EUR, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 EUR naprej, Muzej voščenih lutk od 20 EUR do 24,50 EUR, Muzej Van Gogh od 20 EUR odrasli in otroci brezplačno do 18 leta), ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.
Popusti: otrok od 2 - 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35, 25 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

AMSTERDAM IN HOLANDIJA - 4 DNI (čarter iz Ljubljane)

od
769,00 €

Potniki

1
2
 

AMSTERDAM IN HOLANDIJA - 4 DNI (čarter iz Ljubljane)


  • od 769,00 €



Morda vas zanima tudi...

DUNAJ - 2 DNI Avstrija

DUNAJ - 2 DNI

0/5

od 123,00 € Brez DDV: 123,00 €

BEOGRAD IN AVALA - 3 DNI

BEOGRAD IN AVALA - 3 DNI

0/5

od 179,00 € Brez DDV: 179,00 €

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 DNINemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

AMSTERDAM - 5 DNI (bus) Nizozemska

AMSTERDAM - 5 DNI

5/5

od 369,00 € Brez DDV: 369,00 €

Tags: Amsterdam, Holandija, Nizozemska