Skrita za številnimi kanali, ko so se mehko zarezali v zeleno pokrajino in v pomladnem vetru, ki se zaganja v velika kolesa mlinov. Njeno bistvo se prikazuje nekje med tisočerimi glavami tulipanov in pritajenim ropotom lesenih cokel ob dotiku s tlakovano ulico. Nizozemska je že z časov hipijev in boemov, dežela drugače mislečih, večnih upornikov. Mladi so v sceni Amsterdama vedno našli poseben naboj. Občudovali bomo polja cvetočih tulipanov in si po želji ogledali eno največjih razstav cvetja in vrtnih zasaditev na svetu Floriada, ki se na Nizozemskem odvila le na vsakih 10 let.

TERMINI: 11. 5. - 14. 5., 18. 5. - 21. 5., 8. 6. - 11. 6., 22. 6. - 25. 6., 31. 8. - 3. 9., 26. 10. - 29. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 549 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih:
589 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 609 EUR

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE-AMSTERDAM
Zbirališče potnikov na bližnjem letališču ali na letališču J. Pučnik v Ljubljani. V primeru odhoda iz bližnjega letališča, možnost organiziranega transferja (doplačilo). Polet letala redne linije proti Nizozemski. Po pristanku letala vožnja do središča Amsterdama. Glavno mesto Nizozemske se predstavi kot mesto mnogih kanalov, 1.000 koles in muzejev. Po prihodu v mesto najprej ogled glavnih znamenitosti središča: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, Židovska četrt, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank, cvetlična tržnica Bloemenmarkt. Po sprehodu po mestu postanek v brusilnici diamantov ter ogled in predstavitev te obrti ob opazovanju brusilcev in briljantov, ki se razlikujejo po velikosti, barvi, odtenkih in seveda ceni. Nekaj prostega časa bo tudi za kosilo ali samostojne oglede ter v zgodnjih popoldanskih urah možnost plovbe po mestnih kanalih in reki Amstel (doplačilo). Ogled mesta iz vodne perspektive je zagotovo najbolj udoben in prijeten način spoznavanja posebnosti mesta. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

* Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč. 

Severna Holandija (doplačilo) 

2. dan: SEVERNA HOLANDIJA: UTRECHT-ZAANSE SCHANS-VOLENDAM
Po zajtrku prosto za samostojno odkrivanje Amsterdama. Za doplačilo priporočamo izlet Severna Holandija. Zapeljemo se v čudoviti Utrecht, ki mu zaradi številnih kanalov v mestu rečejo tudi Amsterdam v malem. Utrecht je dom številnih univerz, zato je v mestu ves čas zelo živahno. V središču mesta stoji visoka cerkev Domtoren, ki so jo zgradili v 14. stoletju. Veliko stavb v središču je bilo zgrajenih v tistem času, saj je bil Utrecht nekoč tudi središče katolištva. Oglede nadaljujemo z obiskom dveh tipičnih holandskih vasic: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo.  Po želji bomo pokukali v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Prečudovita sprehajalna pot ob morju s številnimi kavarnami, stojnicami s tipično nizozemsko hrano in prečudovitimi pisanimi hiškami nas vabi na ogled. Povratek v hotel in prenočevanje. 

Južna Holandija (doplačilo) 

3. dan: JUŽNA HOLANDIJA: ROTTERDAM-DELFT-DEN HAAG-SCHEVENINGEN
Po zajtrku prosto za samostojno odkrivanje mesta. Za doplačilo priporočamo izlet Južna Holandija. Zapeljali se bomo po delu največjega evropskega pristanišča Europoort in skozi mesto Rotterdam, ki se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in 101 m visokim stolpom Euromast, s katerega je razgled na obširno pristanišče in okolico (vzpon za doplačilo). Po ogledu bomo z vožnjo nadaljevali do Delfta, kjer nam bodo prikazali postopek izdelave keramičnih izdelkov. Ob dogovorjeni uri vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije in upravnega središča celotne Nizozemske, kjer ima sedež vlada, kraljeva družina in v Palači miru tudi mednarodno sodišče. Sprehod po mestnem središču ter zunanji ogled sedeža vlade - Binnenhof in kraljeve palače. Z ogledi bomo zaključili v Scheveningenu, priljubljenem letovišču, kjer bo prosti čas za sprehod po dolgi peščeni plaži. Povratek v hotel in prenočevanje. Se

4. dan: AMSTERDAM-BLIŽNJE LETALIŠČE/LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja na letališče pri Amsterdamu in polet letala v smeri Ljubljane/bližnjega letališča, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. V primeru bližnjega letališča možnost organiziranega transferja do Ljubljane (doplačilo).

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevozi po programu, letalski prevoz bližnje letališče/Ljubljana-Amsterdam-Ljubljana/bližnje letališče ali obratno, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos ročne prtljage do 10 kg (55x30x20 cm), 3x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 2/3*, zunanji ogledi po programu (brez vstopnin), slovensko spremstvo inorganizacija potovanja.

MOŽNA DOPLČAILA (ob prijavi): za manjšo skupino med 35 in 45 oseb: 40 EUR/osebo, za manjšo skupino med 25 in 35 oseb: 60 EUR/osebo, enoposteljna soba 150 EUR/osebo, vzpon na stolp Euromast 12,50 EUR/osebo (najava in plačilo ob prijavi), vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama 15 EUR/osebo (najava in plačilo ob prijavi), celodnevni izlet Južna Holandija 55 EUR/osebo (min. 20 oseb), celodnevni izlet Severna Holandija 45 EUR/osebo (min. 20 oseb), povratni prevoz do bližnjega letališča 70 EUR/osebo (v kolikor bo let iz bližnjega letališča).

Doplačila (na potovanju): turistična pristojbina pribl. 4 EUR/osebo/dan, javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6-8 EUR/osebo/smer (za del ogledov uporabljamo javni transport), informativne cene vstopnin v muzeje v Amsterdamu od 16 - 25 EUR za
posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 EUR, otroci do 18 let
brezplačno, Heineken Experience od 21 EUR naprej, Muzej voščenih lutk od
20 EUR do 24,5  EUR, Muzej Van Gogh od 20 EUR odrasli in otroci brezplačno do
18 leta), ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

POPUSTI: otrok od 2 - 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %.


ODKRITA BESEDA: pri večini
muzejev je možno kupiti vstopnice samo preko spleta s predhodno
določitvijo ure obiska. Pridružujemo si pravico do prilagoditve programa
po dnevih s tem da ne okrnemo vsebine programa potovanja.


Pomembno: Obstaja možnost izvedbe potovanja na
rednih linijah s poletom iz enega izmed bližnjih letališč. Vsebinsko
program ostaja nespremenjen, lahko pa sem spremeni vrstni red. V tem
primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni
prevoz do letališča. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja
odhoda in vrnitve. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen
letalskemu prevozu. 


Opozorilo: Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME
IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim
boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni
prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega
dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za
potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove
vozovnice.


POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35, 25 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih aprila 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

AMSTERDAM IN HOLANDIJA - 4 DNI

od
549,00 €

Potniki

1
2
 

AMSTERDAM IN HOLANDIJA - 4 DNI


  • od 549,00 €Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE - 3 DNI Italija

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE - 3 DNI

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 479,00 € Brez DDV: 479,00 €

LONDON - 4 DNI Velika Britanija

LONDON - 4 DNI

0/5

od 639,00 € Brez DDV: 639,00 €

Tags: Amsterdam, Holandija, Nizozemska