Nizozemska, dežela cokel, tulipanov in diamantov.

Termin:
OKTOBER: 27.-30.10.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 499 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 544 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 569 EUR

1.DAN: SLOVENIJA/BLIŽNJE LETALIŠČE – ZAANSE SCHANS IN VOLENDAM - AMSTERDAM
Polet v Amsterdam. Po pristanku sledi izlet z avtobusom po severni Holandiji, najprej obisk stare vasice Zaanse Schans, ki jo krasijo lesene hiške in mlini na veter, nato pa bomo odšli v Volendam, vasico znano po holandskem siru in izdelavi cokel (klompen). Prevoz do hotela v okolici Amsterdama, namestitev. Po želji se boste z lokalnimi prevozi odpravili na večerni utrip mesta. Nočitev.

2. DAN: AMSTERDAM
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti (doplačilo za lokalni prevoz): Kraljeve palače in trga Dam, borze, Rembrandtove hiše, Židovske četrti in hiše Ane Frank. Obiskali bomo tudi brusilnico diamantov in Cvetlični trg. Prosto za obisk muzejev in galerij (muzej voščenih lutk, Rijksmuseuma, Van Goghov muzej), za vožnjo z ladjico po slikovitih kanalih (grahtih) ali za obisk svetovno znane pivovarno Heineken.  Nočitev.

3. DAN: AMSTERDAM / JUŽNA HOLANDIJA
Prost dan za samostojno raziskovanje Amsterdama. Ob doplačilu predlagamo izlet po južni Holandiji: zjutraj bomo obiskali eno največjih razstav cvetja na svetu, Keukenhof, ki jo nizozemski vrtnarji pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo vsako leto več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje pa seveda nizozemski simbol, tulipan.* Sledi obisk Rotterdama, enega največjih pristaniških mest na svetu, ki mu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali se bomo tudi mestni simbol, 185m visoki stolp Euromast. Na poti do stolpa bomo lahko videli tudi eno največjih pristanišč na svetu – Rotterdamsko pristanišče. Zaključili bomo z največjo znamenitostjo ter arhitekturnim presežkom Markthalom. Pokrita tržnica si je upravičeno prislužila ime roterdamska Sikstinska kapela. Ko bomo zapustili Rotterdam se bomo zapeljali tudi mimo kubične hišice, ki se nahaja ob Markthalu. Naslednji na našem izletu je Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament imenovan Binnenhof. Ustavili se bomo tudi pred Palačo Miru, kjer se je nekoč delila Jugoslavija. Za konec še postanek v Scheveningenu, največjem nizozemskem letovišču. Vrnitev v hotel.
* Ogled Keukenhofa je možen samo na pomladnih odhodih. Na ostalih odhodih namesto tega obiščemo mestece Delft, ki ima bogato zgodovino in je povezano z zgodovino Nizozemske. Tam je med drugim pokopan Williem Oranjski (znan tudi kot oče Nizozemske).

4. DAN: AMSTERDAM – SLOVENIJA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Zgodnji jutranji odhod na letlaišče in polet v Slovenijo/bližnje letališče.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz (vključuje kabinsko prtljago do 10kg) prevoz z avtobusom, izlet po severni Holandiji,  3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Amsterdamu ali okolici, oglede po programu brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILA: DOPLAČILA: enoposteljna soba 150 EUR, povratni transfer Ljubljana-bližnje letališče, v kolikor odhod ni iz Ljubljane: Benetke 59 EUR in Zagreb 40 EUR; enosmerni transfer: Benetke 29 EUR in Zagreb 20 EUR, celodnevni izlet po Južni Holandiji 79 EUR odrasli in 69 EURotroci (min. 20 oseb), 89 EUR odrasli in 79 EUR otroci  (min. 15 oseb; cena vključuje: avtobusni prevoz, vstopnini Aalsmer in Keukenhof, ostale zunanje oglede in spremstvo). Obvezna najava in plačilo ob prijavi. Prijava na izlet na licu mesta ni mogoča, koncept plus+ doplačilo 50 EUR po osebi, vključuje kabinsko prtljago do 10kg in oddano prtljago 20kg, lokalni prevoz 6–8 EUR, vožnja z ladijco po kanalih Amsterdama 15 EUR, vstopnine: Delftska keramika 16 EUR, Rijks muzej 20 EUR, Keukenhof razstava cvetja 15–16 EUR, Aalsmer borza cvetja 6,5 EUR (možen ogled Keukenhofa in Aalsmerja), ostale vstopnine pribl. 15–25 EUR/muzej.

POPUSTI: otroci do 12. leta na tretjem ležišču 15 %.

POMEMBNO: pri večini muzejev je možno kupiti vstopnice samo online, s predhodno določitvijo ure vstopa.
Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 30, 20 oz.15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

AMSTERDAM - 4 DNI

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

AMSTERDAM - 4 DNI


  • od 499,00 €Morda vas zanima tudi...

BEOGRAD IN AVALA - 3 dni

BEOGRAD IN AVALA - 3 dni

0/5

od 149,00 € Brez DDV: 149,00 €

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (3 DNI) Nemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 dni

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO  - 3 dni

BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO - 3 dni

0/5

od 208,00 € Brez DDV: 208,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

AMSTERDAM IN HOLANDIJA - 4 dni

AMSTERDAM IN HOLANDIJA - 4 dni

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

Tags: AMSTERDAM, Nizozemska