• ALPSKI PRELAZI,  JEZERA IN SLAPOVI - 4 DNI
  • ALPSKI PRELAZI,  JEZERA IN SLAPOVI - 4 DNI

Alpska dobrodošlica z veduto vasi Heiligenblut in čudovite panorame z alpske ceste pod avstrijskim očakom Grossglockner, Zell am See in bučanje vode pod slapovi v Krimmlu. Izjemni razgledi med vinogradi in nasadi jablan. Ja, vsemu temu bomo kos v čudovitih štirih dneh, program je primeren za rekreativno pohodništvo.

TERMINI: 7. 7. - 10. 7., 28. 7. - 31. 7., 24. 8. - 27. 8. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 399 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 429 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 459 EUR

Cenejše počitnice: 70 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31. 1. 2023

1. DAN: SLOVENIJA–GORSKA CESTA GROSSGLOCKNER–SALZBURŠKO   
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Avstrije, mimo Spittala, ob reki Möl do vasice Heiligenblut, ki nas bo že od daleč pozdravila z znamenito cerkvico. Nato nas bo že čakal vzpon čez najvišjo goro – Grossglockner. Na Alpski cesti bomo oponašali svizce in cesarja Franca Jožefa ter z njegove ploščadi občudovali Veliki Klek (3.797 m. n. m.) in ledenik Pasterze. Zapeljali se bomo mimo točke Edelweiss Spitze in nadaljevali pot po Salzburškem do turističnega kraja Zell am See. Vzeli si bomo nekaj časa za sprehod ob jezeru in nadaljevali vožnjo do kraja nastanitve.

2. DAN: KRIMML–BRIXEN   
Po jezerskem zajtrku se bomo odpeljali pod slapove Krimml. Visoki do 395 metrov so najbolj mogočni v Alpah, saj vanje kopni kar 12 ledenikov. Po zanimivem doživetju se bomo podali proti južni Tirolski v Italijo. Mesto Brixen se nam bo predstavilo z lepimi mestnimi znamenitostmi, med drugimi je prikupno mestno jedro s škofijsko palačo in stolnico. V smeri Bolzana bomo poiskali našo nastanitev in se po večerji še malo poklepetali.

3. DAN: MERANO–BOLZANO  
Po zajtrku se bomo na kratko ustavili v zdraviliškem mestecu Merano in si vzeli čas za krajši ogled. Po želji in doplačilu si bomo ogledali grad Trauttmansdorff, ki ga obdaja izjemen botaničen vrt. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Bolzanu in v predel »vrt Evrope«, kjer najdemo pribl. 17.000hektarjev sadovnjakov. Mesto je svoj čas pripadalo tridentskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Dovolj časa bo še za individualen potep, kavico in nakupe spominkov. Po želji in če bo možno, si bomo ogledali še arheološki muzej, kjer domuje mumija Otzi. Do večera bomo že v hotelu.

4. DAN: TRENTO–SLOVENIJA   
Ta dan nas bo čakal Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali prikupno mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolpičnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano ... Glede na dogovor in z doplačilom se bomo ustavili v gostišču ter se okrepčali s toplim obrokom. V popoldanskih urah bomo z vožnjo nadaljevali proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:  prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***,  3 x polpenzion, oglede po programu (Zell am See, Heiligenblut, Brixen, Merano, Bolzano, Trento), plačilo za gorsko cesto Grossglockner, slapove Krimml, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 90 EUR. Vstopnine niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji).

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 12 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima: 39 EUR

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ALPSKI PRELAZI, JEZERA IN SLAPOVI - 4 DNI

od
399,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ALPSKI PRELAZI, JEZERA IN SLAPOVI - 4 DNI

od
399,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ALPSKI PRELAZI, JEZERA IN SLAPOVI - 4 DNI


  • od 399,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ROMANTIČNA VERONA

ROMANTIČNA VERONA

0/5

od 35,90 € Brez DDV: 35,90 €

VICENZA - SEJEM ROČNIH DEL

VICENZA - SEJEM ROČNIH DEL

0/5

od 59,00 € Brez DDV: 59,00 €

ŠVICARSKA PRAVLJICA IN MATTERHORN – 4 DNI

ŠVICARSKA PRAVLJICA IN MATTERHORN – 4 DNI

0/5

od 459,00 € Brez DDV: 459,00 €

Tags: Grossglockner, prelazi, Tirolska, Salzburška, Avstrija