• Alpski prelazi, jezera in slapovi - 4 DNI
  • Alpski prelazi, jezera in slapovi - 4 DNI
TERMINI ODHODOV:
07.07.-10.07 – ZAGOTOVLJEN
28.07.-31.07.
25.08.-28.08.

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 359 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 379 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 399 EUR

1. DAN: SLOVENIJA–GORSKA CESTA GROSSGLOCKNER–SALZBURŠKO   
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Avstrije, mimo Spittala, ob reki Möl do vasice Heiligenblut, ki nas bože od daleč pozdravila z znamenito cerkvico. Nato nas bo že čakal vzpon čez najvišjo goro – Grossglockner. Na Alpski cesti se bomo spomnili na svizce in cesarja Franca Jožefa ter z njegove ploščadi občudovali Veliki Klek (3.797 m. n. m.) ter v objektiv ulovili ledenik Pasterze. Zapeljali se bomo mimo točke Edelweiss Spitze ter nadaljevali po Salzburškem do turističnega kraja Zell am See. Čas za sprehod ob jezeru in že nadaljujemo do kraja nastanitve.

2. DAN: KRIMML–BRIXEN   
Po jezerskem zajtrku se bomo odpeljali pod slapove Krimml. Visoki do 395 metrov so najbolj mogočni v Alpah, saj vanje kopni kar 12 ledenikov. Po zanimivem doživetju se bomo podali proti južni Tirolski v Italijo. Mesto Brixen se nam bo predstavilo z lepimi mestnimi znamenitostmi, med drugimi je prikupno mestno jedro s škofijsko palačo in stolnico. V smeri Bolzana bomo poiskali našo nastanitev in se po večerji še malo poklepetali.

3. DAN: MERANO–BOLZANO  
Po zajtrku se bomo na kratko ustavili v zdraviliškem mestecu Merano in si vzeli čas za krajši ogled. Po želji in doplačilu si bomo ogledali grad Trauttmansdorff, ki ga obdaja izjemen botaničen vrt. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Bolzanu in v predel »vrt Evrope«, kjer najdemo pribl. 17.000hektarjev sadovnjakov. Mesto je svoj čas pripadalo tridentskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Dovolj časa bo še za individualen potep, kavico in nakupe spominkov. Po želji in če bo možno, si bomo ogledali še arheološki muzej, kjer domuje mumija Otzi. Do večera bomo že v hotelu.

4. DAN: TRENTO–SLOVENIJA   
Ta dan nas bo čakal Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali prikupno mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolpičnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano ... Glede na dogovor in z doplačilom se bomo ustavili v gostišču ter se okrepčali s toplim obrokom. V popoldanskih urah bomo z vožnjo nadaljevali proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***,  3 x polpenzion, oglede po programu (Zell am See, Heiligenblut, Brixen, Merano, Bolzano, Trento), plačilo za gorsko cesto Grossglockner, slapove Krimml, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila: doplačilo za enoposteljno sobo: 75 EUR, obvezno doplačilo: turistična pristojbina 9 EUR

Popust  10 % za otroka do 12 let v sobi z dvema odraslima
POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32, oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

Alpski prelazi, jezera in slapovi - 4 DNI

od
359,00 €

Potniki

1
2
 

Alpski prelazi, jezera in slapovi - 4 DNI


  • od 359,00 €Morda vas zanima tudi...

 Kapadokija in Istanbul - 6 DNI

Kapadokija in Istanbul - 6 DNI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

Tags: Alpski, prelazi, jezera, slapovi - 4 DNI