• ALBANIJA - VELIKA ALBANSKA TURA - 8 dni
  • ALBANIJA - VELIKA ALBANSKA TURA - 8 dni

Albanija je dežela pravljične in razgibane pokrajine, neverjetne zgodovine in tradicije, mračnih zgodb krvnega maščevanja in rajskih divjih plaž. Dežela orlov je pravo doživetje nasprotij. Trop ovac in bleščeč mercedes si delita staro, luknjasto cesto, ki pelje od tradicionalne vasice do mondenih hotelov na peščenih plažah. Albanska kulinarika združuje najboljše mediteranske in balkanske recepte. Albanija je eden najbolj versko strpnih kotičkov pod soncem, kjer muslimani, pravoslavci in katoliki živijo složno eden zraven drugega.

Termini odhodov:
MAJ: 27.5.-3.6.2022
JUNIJ: 24.6.-1.7.2022
SEPTEMBER: 16.-23.9.2022
OKTOBER: 21.-28.10. 2022

CENIK:
Cena pri najmanj 45 udeležencih: 799 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih:  844 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih:  889 EUR

1. DAN: SLOVENIJA – PODGORICA/TIVAT
Zbrali se bomo na letališču JP Ljubljana in polet v Podgorico/Tivat. Po pristanku vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: SKADAR – KRUJE – TIRANA
Zajtrk. Raziskujemo Skadar, eno najstarejših mest v Evropi, danes center krščanske Albanije. Sprehodimo se po slikovitem centru,  imenovanem  Pjaca, kjer ob znamenitostih naletimo tudi na spomenik posvečen materi Terezi. Povzpnemo se do utrdbe Rozafa, ki so jo zgradili Iliri, utrdili Rimljani. V stoletjih, ki so sledila pa so si jo podredili različni vladarji tega območja. Zapustili so trajne sledi. Z utrdbe, ki je povezana z zanimivo legendo,  je čudovit razgled na Skadarsko jezero, največje jezero na Balkanu, ter sotočje rek Bojane in Drima. Nadaljujemo v Kruje.  Mestece je znano kot rojstni kraj albanskega heroja Skenderbega in simbol upora proti Turkom. Znotraj obzidja trdnjave se nahaja zanimiv muzej. Stari bazar je prava paša za oči. Čas za nakup izvirnih albanskih spominkov. Nadaljujemo v Tirano, nastanitev v hotelu. Ob doplačilu predlagamo večerjo v tipični lokalni restavraciji, kje uživamo v izboru albanskih specialitet.

3. DAN: TIRANA - BERAT - VLORA
Zajtrk. Tirana  preseneča v vseh pogledih. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani v pisane barve in z različnimi motivi poslikane socialistične stavbe. Tako  so jim  skrili toga in siva pročelja. Panoramska vožnja skozi mestno središče in sprehod do Skenderbegovega trga z Etem Begovo mošejo in znamenitim urnim stolpom, Opero in Narodnim muzejem. Nadaljujemo do srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja). Zvečer prispemo v Vloro, slikovito obmorsko mestece. Večerja in nočitev.

4. DAN: VLORA - ALBANSKA RIVIERA – SARANDA
Zajtrk. Vožnja do gorskega prelaza Llogara, albanskega klimatskega zdravilišča. Postanek za jutranjo kavico v čudoviti divji gorski pokrajini. Priporočamo, da tukaj poskusite domač jogurt z medom. Nadaljujemo vzdolž slikovite Albanske riviere, mimo majhnih zaselkov in vasic, ki vas bodo očarale na prvi pogled. Ustavimo se v eni izmed obmorskih vasi. Prosto za kosilo ali sprehod ob obali. Popoldan prihod v živahno turistično mestece Sarando. Albanski turistični boom, kot se velikokrat šalijo domačini, je konglomerat hotelov, restavracij, modernih barov in lokalov, ki so odprti pozno v noč. Večerja in nočitev.

5. DAN: SARANDA - BUTRINTI
Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldan se odpravimo do Butrinitija, skrajni jug Albanije. Nahaja  se ob istoimenskem jezeru in kanalu Vivari. Sprehod med   izkopaninami starega rimskega mesta Buthrotum, z rimsko akropolo in gledališčem, ostanki kopališča in srednjeveške trdnjave. Arheološki kompleks je del svetovne dediščine Unesca in sploh eden največjih na območju Balkana. Vrnitev v Sarando. Večerja in nočitev.

6. DAN: SARANDA - GJIROKASTER - APOLLONIA - DRAČ
Zajtrk. Odpeljemo se do slikovitega mesta Gjirokastra ali »mesta tisočerih stopnic«. Mesto je izjemno zanimivo, še posebej vas bodo navdušile tri in štiri nadstropne kamnite hiške, z edinstveno arhitekturno zasnovo. Prebivalci jih počasi a ljubeče prenavljaj in jih vračajo v življenje. Nad mestom dominira mogočna trdnjava, od koder je čudovit pogled na okolico. Mesto je znano tudi po tem, da so se v njem rodili številni pomembni Albanci; komunistični voditelj E. Hoxha in eden najbolj prepoznavnih albanskih piscev, Ismail Kadare. Nadaljujemo po zanimivi notranjosti večinoma še nedotaknjenega podeželja Albanije. Na poti se ustavimo v  starodavnem mestu Apollonia. Mesto so ustanovili Grki iz Korinta, še bolj pa se je razcvetelo v času Rimljanov in je veljalo za kulturno in umetniško središče Ilirije. Nato je reka zamuljila  pristanišče in vpliv mesta je ugasnil. Danes velja za eno najpomembnejših arheoloških najdišč na tem območju. Večerni prihod v Drač. Večerja in nočitev.

7. DAN: DRAČ – MINI POČITNICE
Zajtrk. Dan namenjen oddihu in razvajanju. Drač se ponaša s kilometri peščenih plaž, številnimi bari, restavracijami in kot največje pristanišče v državi predstavlja okno v svet. Počitniški dan se bo še kako prilegel. Ogledali si bomo glavne znamenitosti Drača: ostanke rimskega amfiteatra, bizantinskega obzidja, glavni mestni trg, beneški stolp, hotel Volga.  Mesto krasi tudi Fatihova mošeja iz 15. st., sicer zaprta za obiskovalce. Večerja in nočitev.

8. DAN: DRAČ – PODGORICA/TIVAT
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo proti Črni gori.  Kratki  postanki na poti. V kolikor nam bo čas dopuščal se ustavimo tudi v mestu Lezha, ki sodi med starodavna mesta Albanije, velik pečat mu je pustil heroj Skenderbeg. Tu je bil tudi pokopan. Popoldan prihod v Podgorico/Tivat, od koder bomo poleteli v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana   -  Podgorica/Tivat  -  Ljubljana, vključene letališke in varnostne pristojbine in 1 kos oddane do 20 kg in kos ročne prtljage, vožnjo z udobnim turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, vstopnine: grad Rozafa, Kruje – muzej, Drač - amfiteater, Gjirokaster – trdnjava, arheološko najdišče Butrinit, arheološko najdišče Apollonia, Berat - Onufri muzej, 6 polpenzionov v hotelih 4* (včasih namesto večerje v hotelu večerja v kateri od lokalnih restavracij) in 1 nočitev z zajtrkom v Tirani, spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja
DOPLAČILA: enoposteljna soba 140 EUR, napitnine 25 EUR/osebo, vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno potovanja pribl. 10-15 EUR, večerja v  tradicionalni lokalni restavraciji 20 EUR.
POPUST: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 15 %.
POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko:5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ALBANIJA - VELIKA ALBANSKA TURA - 8 dni

od
799,00 €

Potniki

1
2
 

ALBANIJA - VELIKA ALBANSKA TURA - 8 dni


  • od 799,00 €Morda vas zanima tudi...

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNIMakedonija

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

Tags: ALBANIJA - VELIKA ALBANSKA TURA, Albanija