Vabljeni na odkrivanje dežele orlov, tam kjer se v srcu Balkana prebuja nova turistična senzacija , ki navdušuje s svojo lepoto in drugačnostjo – Albanijo.  Država, v kateri se boste lahko občudovali tako Jadransko kot Jonsko morje, dežela prijaznih ljudi, ki je bila dolgo zaprta pred zunanjimi vplivi in je tako ohranila pridih divjine ter eksotike. Morda niste vedeli, a dežela orlov ponuja: morje, naravne parke, gore, številne znamenitosti in čudovita jezera, ki kar vabijo na pristno balkansko odkrivanje.

TERMINI: 27. 4. - 1. 5., 25. 5. - 29. 5., 21. 9. - 25. 9., 26. - 30. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 669 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 669 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 709 EUR

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 729 EUR

1 dan: (LJUBLJANA) - BENETKE – KRUJE - DRAČ
Polet letala redne linje iz Benetk proti Tirani. Možnost organiziranega prevoza iz Ljubljane (doplačilo) v smeri bližnjega letališča. Po pristanku vožnja do Kruje, prve avtonomne pokrajine albanske države v srednjem veku. Lega mesta, ki se kot orlovo gnezdo dviguje nad priobalno ravnino, pojasnjuje, zakaj je otomanskim vojakom spodletelo zavzeti mesto, iz katerega je Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev. Sprehod skozi stari bazar, poln tradicionalnih ročnih del, do trdnjave in muzeja Skenderbega, ki velja za očeta albanskega naroda. Nekaj prostega časa in vožnja do Drača, največjega albanskega letovišča ob Jadranskem morju. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2 dan: DRAČ – APOLONNIA - BERAT
Po zajtrku odkrivanje obalnega mesta Drač, ki se lahko pohvali kot največje pristanišče v okolici in kot mesto z bogato zgodovino. Že v antiki je tekmoval za status najpomembnejšega pristanišča na tem območju. V moderni dobi je mesto postalo eno glavnih gospodarskih in političnih središč Albanije. O njegovi dolgi zgodovini med drugim pričajo rimski amfiteater in ostanki beneškega obzidja. Nekaj prostega časa za sprehod po obmorski promenadi ali kavo v kateri izmed številnih mestnih kavarnic. Po ogledu obalnega mesta vožnja do antičnega mesta Apollonia. Mesto so ustanovili Grki iz Korinta, kot kulturno in umetniško središče Ilirije se je razcvetelo v času Rimljanov, danes pa je eno najpomembnejših arheoloških najdišč na tem območju. Vožnja do hotela v okolici Berata, nastanitev, večerja in nočitev.

3 dan: BERAT – GJIROKASTER - SARANDA
Po zajtrku ogled Berata, »mesta tisočerih oken«, ki se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. st.)… Mesto slovi tudi po odličnih domačih specialitetah. Popoldne vožnja do Gjirokastra. Peljali se bomo med slikovitimi gorami in mimo mesta Tepelene, kjer se je rodil slavni epirski vladar Ali paša. Gjirokastra, ki je rojstni kraj Enverja Hoxhe in oporečniškega pisatelja Ismaela Kadareja, se ponaša z izredno raznovrstnostjo meščanskih hiš iz 19. stoletja. Po ogledu bo sledila vožnja do Jonske obale. Nastanitev v hotelu na področju riviere Saranda. Večerja in nočitev.

4 dan: SARANDA – BUTRINT - TIRANA
Zajtrk v hotelu. Albanija se ponaša z izrednim bogastvom arheološke dediščine, predvsem iz obdobja antike. Eno lepših najdišč, ponos Albanije, je zagotovo Butrint - antični Buthrotum. Dopoldne bo namenjeno raziskovanju ostankov tega mesta na idiličnem polotoku v bližini meje z Grčijo. Ostanki mesta, ki se nahajajo na razgibanem terenu, pokrivajo velik časovni razpon od antike do poznega srednjega veka. Sprehodili se bomo čez ostanke rimskega foruma in gledališča do zgodnjekrščanske bazilike in krstilnice, ki že sodita v čas Bizanca. Ves čas nas bodo spremljali tudi ostanki beneškega obzidja. Po ogledu se bomo podali na pot proti severu, ob slikovitih obalah do Tirane. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: TIRANA – BENETKE – (LJUBLJANA)
Po zajtrku ogled Tirane, prestolnice Albanije. Mesto nas bo presenetilo s svojimi pisanimi pročelji, spomeniki iz komunističnega obdobja, tržnicami, mošejami, palačami, restavracijami… Ogled Skenderbegovega trga, s katerega vodijo vse glavne ulice. Sprehod mimo Skenderbegovega spomenika, mošeje Et’hem Bey, stolpa z uro, kulturnega doma, vladne palače, parlamenta, različnih rezidenc, kongresne palače… V prostem času možnost nakupa znanega albanskega konjaka Skenderbeg. Ob dogovorjeni uri vožnja v smeri letališča v Tirani. Po ureditvi mejnih in carinskih formalnosti polet letala redne linije v smeri Benetk. Možnost organiziranega transferja do Ljubljane (doplačilo).

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz  z letalom na relaciji Benetke-Tirana-Benetke, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos ročne prtljage do 10 kg (55x40x23 cm), avtobusni prevozi, 4 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4*, vsi zunanji ogledi po programu; vstopnine: Kruje – muzej, arheološko najdišče Butrinit, arheološko najdišče Apollonia, Berat – muzej Onufri, slovensko spremstvo/vodenje, stroški lokalnega vodenja in organizacija potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 89 EUR, povratni prevoz do letališča 70 EUR, velika prtljaga do 20kg 60 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti): turistična pristojbina pribl. 2 EUR/osebo/dan, vstopnine, ki niso vključene v program potovanja pribl. 15 EUR/osebo, morebitne napitnine na poti.

POPUST: otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

OPOZORILO: Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

OPOMBA: Vrstni red ogledov se lahko, glede na časovnice leta, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč.


POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 6 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35, 25 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ALBANIJA, DEŽELA ORLA IN GOSTOLJUBLJA - 5 DNI

od
629,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ALBANIJA, DEŽELA ORLA IN GOSTOLJUBLJA - 5 DNI

od
629,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ALBANIJA, DEŽELA ORLA IN GOSTOLJUBLJA - 5 DNI


  • od 629,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

SARAJEVO IN MOSTAR - Potep po Bosni in Hercegovini - 3 DNI

SARAJEVO IN MOSTAR - Potep po Bosni in Hercegovini - 3 DNI

0/5

od 187,00 € Brez DDV: 187,00 €

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNIMakedonija

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI

0/5

od 549,00 € Brez DDV: 549,00 €

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU - 9 DNI

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU - 9 DNI

0/5

od 618,00 € Brez DDV: 618,00 €

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI

0/5

od 735,00 € Brez DDV: 735,00 €

Tags: Albanija