Zelo bogato krožno popotovanje z avtobusom preko severne Španije, obisk najpomembnejših mest na Portugalskem in povratek preko osrednje Španije.

TERMIN: 26. 5. - 7. 6. 2023

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.390 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.490 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.690 EUR

1. dan: SLOVENIJA - nočna vožnja

Odhod avtobusa iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Verona–Brescia–Genova. Nočna vožnja.    

2. dan: CARCASSONNE

Vožnja mimo Azurne obale in skozi Provanso proti pokrajini Languedoc. Prihod v CARCASSONNE. Ogled srednjeveškega dela mesta, ki velja za največjo še ohranjeno evropsko trdnjavo. Po ogledu namestitev v hotelu v bližini, počitek in nočitev.  

3. dan: CARCASSONNE - LURD - SAN SEBASTIAN

Zajtrk. Vožnja mimo Toulousa pod Pireneje. Prihod v romarsko središče LURD. Ogled osrednjih cerkva in obisk hiše sv. Bernardke, nato mimo mesta Bayonne proti zahodu. Prestop meje s Španijo in postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIAN v pokrajini Baskija. Namestitev na poti proti Burgosu. Nočitev v hotelu.

4. dan: BURGOS - SANTIAGO DE COMPOSTELA

Zajtrk v hotelu. Dopoldanski ogled El Cidovega mesta BURGOS. Ogled katedrale in starega jedra. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z »Jakobovo potjo«, po kateri kristjani že stoletja romajo na grob sv. Jakoba. Večerni prihod v srednjeveško krščansko romarsko središče SANTIAGO DE COMPOSTELA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.    

5. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA - BRAGA - PORTO

Po zajtrku ogled starega dela mesta, predvsem pa znamenite cerkve z grobom sv. Jakoba. Nadaljevanje poti proti PORTUGALSKI. Prestop meje in popoldanski prihod v mesto BRAGA. Obisk hriba nad mestom z romarsko cerkvijo Bom Jesus de Monte. Proti večeru prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Krajša panorama in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

6. dan: PORTO

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta: katedrala, cerkev sv. Klare, Torre dos Clerigos, znamenita borza »Bolsa«, vožnja po aveniji Boavista, ki sega do Atlantika, most Luisa I. čez reko Douro in pokušina portovca v eni izmed znanih kleti. Prosto za osvežitev in sprehod skozi živahni predel Ribeira ob reki Douro. Večerja in nočitev v hotelu.  

7. dan: PORTO - COIMBRA - FATIMA - OBIDOS - LIZBONA

Po zajtrku odhod iz Porta mimo Aveira proti jugu. Postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in opoldanski prihod v romarsko FATIMO. Po ogledu osrednjega trga in cerkve, naprej v BATALHO in ogled znamenitega samostana. Sledi postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Proti večeru prihod v LIZBONO, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev. 

8. dan: LIZBONA - BELEMA

Zajtrk. Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri Spomeniku odkritij in obisk cerkve pri samostanu San Jeronimos. Vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi – fadom. Nočitev v hotelu.

9. dan: BELEMA - SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAISU - LIZBONA

Zajtrk. Odhod v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop po želji, če bo mogoč). Vožnja na najbolj zahodni del Evrope – CABO DA ROCA. Sledi postanek v letoviškem CASCAISU. Vrnitev v Lizbono z možnostjo zadnjih nakupov oz. večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.    

10. dan: LIZBONA - MADRID

Zajtrk. Odhod iz Lizbone preko mostu Vasca da Game mimo Setubala. Vožnja vzhodno mimo Evore, prestop v Španijo mimo Badajoza in Meride. Prečkanje pokrajin Extremadura in Castilla-La Mancha ter kasnejši popoldanski prihod v MADRID. Panorama španske prestolnice: muzej Prado, Plaza Cibeles, Gran Via, Plaza Espana, Palacio Real, Puerto del Sol ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

11. dan: MADRID - ZARAGOZA

Po zajtrku odhod iz Madrida proti Aragoniji. Opoldanski prihod v aragonsko prestolnico ZARAGOZO. Ogled rojstnega mesta Francisca Goye: velika romarska cerkev Nuestra Senora del Pilar, Lonja, Plaza Espana... Vožnja proti Kataloniji, mimo Leride ter nastanitev v okolici Barcelone. Večerja in nočitev.

12. dan: ZARAGOZA - BARCELONA

Zajtrk in panoramski ogled BARCELONE: avenija Diagonal, Sagrada Familia, Montjuic, Rambla. Vrnitev v Francijo, vožnja na relaciji Perpignan–Montpellier–Arles in večerni prihod v bližino Azurne obale. Nastanitev v hotelu in nočitev.    

13. dan: BARCELONA - SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu. Avtobusna vožnja preko Italije na relaciji Genova–Verona–Trst. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC v Španiji in na Portugalskem, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC v Franciji na poti, 6 x večerjo po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo. Vključene vse vstopnine: katedrala v Burgosu, Bolsa, pokušnja porta, samostan Batalha, stolp Belem, grad Sao Jorge.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 295 EUR; obisk lokala s portugalsko poulično pesmijo fado in portugalsko folkloro (vključuje večerjo, pijačo in prevoz) približno 65 EUR.

POPUST: za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču 5%.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (bus)

od
1.390,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (bus)

od
1.390,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (bus)


  • od 1.390,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNIŠpanija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (junij)

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

ROMANTIČNI PARIZ - 4 DNIFrancija

ROMANTIČNI PARIZ - 4 DNI

0/5

od 589,00 € Brez DDV: 589,00 €

BOLGARIJA - 7 DNI

BOLGARIJA - 7 DNI

0/5

od 970,00 € Brez DDV: 970,00 €

PORTUGALSKA - 5 DNI

PORTUGALSKA - 5 DNI

0/5

od 930,00 € Brez DDV: 930,00 €

BOLGARIJA IN FESTIVAL VRTNIC - 5 DNI

BOLGARIJA IN FESTIVAL VRTNIC - 5 DNI

0/5

od 349,00 € Brez DDV: 349,00 €

BORDEAUX - MED VINOGRADI IN OCEANOM - 4 DNI

BORDEAUX - MED VINOGRADI IN OCEANOM - 4 DNI

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

Tags: Portuglska, Španija, Lizbona, Portugalska, Bardcelona, Madrid, Porto, Zaragoza