• AKTIVNE POČITNICE NA PELJEŠCU - 8 dni
  • AKTIVNE POČITNICE NA PELJEŠCU - 8 dni

POČITNICE NA PELJEŠCU

Vabljeni v Trpanj na Pelješcu, ki se ponaša s skritimi zalivi, romantičnimi plažami in neokrnjeno naravo.

HOTEL 3* NA PEŠČENI PLAŽI V NARAVNI SENCI STOLETNIH BOROVCEV - VSE SOBE Z BALKONOM IN POGLEDOM NA MORJE - ČUDOVITE PLAŽE

Hotel 3* se nahaja na peščeni plaži v kraju Trpanj na Pelješcu. V sobah je mini bar, klimatska naprava, sušilec las in SAT TV. Wi-fi je brezplačno na voljo v celotnem kompleksu. Za goste je brezplačno na voljo zunanji bazen s senčniki, ležalniki in tuši. Večerje in zajtrki so samopostrežni. Do plaže: 10 m (peščena)

Termin odhoda: 18.06.-25.06.2022

CENA:

629 EUR (najmanj 35 potnikov)
669 EUR (najmanj 25 potnikov)

1. dan: PRIHOD NA PELJEŠAC
Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Splita na polotok Pelješac, ki meri v dolžino okoli 65 km in je za Istro največji hrvaški polotok. Najvišja gora je Sveti Ilija (961 m), ki mu domačini pravijo Zmijsko brdo (Kačji hrib). Severni del je poraščen z borovimi gozdovi, na južnem pa uspevajo agrumi. Domačini pa so najbolj ponosni na vinsko trto in zasajajo nove vinograde tudi na najstrmejših pobočjih pelješkega vinogorja, zato ni čudno da na vsakem koraku vabijo vinske kleti na pokušnjo odličnih vin: dingača in postupa! Tudi klima je zelo prijetna, saj je tu najtoplejši del hrvaškega primorja. Vožnja v Trpanj, prijetno ribiško vasico oz. mestece na severnem delu polotoka. Nastanitev v hotelu. Pijača dobrodošlice. Večerja in nočitev.

2. dan: TRPANJ
Zajtrk. Prosto za sončenje na prodnati plaži pred hotelom in kopanje v morju ali v hotelskem bazenu s sladko vodo. Prosto popoldne za kopanje in počitek, pa tudi možnosti za sprehode je na pretek: v samo mestece, ob obali med počitniškimi vilami ali po romantični promenadi nad morjem vse do samotnih plaž! Večerja in nočitev.

3. dan: KUNA - POTOMJE - DINGAČ
Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldne raziskovanje otoka z avtobusom. Najprej se bomo odpeljali v Kuno, vasico sredi vinogradov, kjer se je rodil eden največjih hrvaških slikarjev Mato Celestin Medović (1857-1920). V vasi je njegova hiša ter majhen spominski park z njegovim kipom, delo Ivana Meštrovića. Nato bomo obiskali frančiškanski samostan s cerkvijo Loretske Matere Božje in galerijo slik - tu je Medović začel svojo slikarsko pot. Nadaljevanje vožnje v Potomje, kjer bomo obiskali eno od slovitih vinskih kleti ter vino tudi poskusili. Možnost nakupa. Zapeljali se bomo tudi skozi tunel Dingač in si privoščili pogled na južno stran polotoka, na področje Dingač. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: TRPANJ
Zajtrk. Prost dan za uživanje počitnic, kopanje, sončenje, sprehajanje … Večerja. Nočitev.

5. dan: Z LADJO NA RAJSKO PLAŽO
Zajtrk. Po želji (doplačilo) zjutraj prevoz z ladjo na eno od rajskih plaž. Prosto popoldne. Zvečer nas čaka dalmatinska večerja! Nočitev.

6. dan: OREBIĆ
Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldne izlet z avtobusom v Orebić, mesto kapitanov - v 19. stol. se mesto lahko pohvali z največjim številom kapitanov na Hrvaškem. Uživali bomo v lepi arhitekturi kapitanskih hiš iz njihovega najslavnejšega obdobja ter v Pomorskem muzeju spoznavali pomorsko zgodovino. Nad mestom v pogorju, kjer je najvišji vrh Sv. Ilija, kraljuje slikoviti frančiškanski samostan iz 15. stol. z lepo cerkvico, malim muzejem in znamenitim pokopališčem kapitanov. Od tod se odpira zares prekrasen razgled na stoletne ciprese ob vznožju, na obalo, modro morje, številne otoke, še posebej na Korčulo z istoimenskim glavnim mestom - vse bo kot na dlani. Do samostana bo treba peš (okoli 30 minut), zato bo ta sprehod po želji. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan: TRPANJ
Zajtrk. Prost dan za uživanje počitnic, kopanje, sončenje, sprehajanje … Večerja in nočitev.

8. dan: TRSTENIK - OMIŠ
Zajtrk. Vožnja v Trstenik, ribiško vasico na južni strani otoka, kjer bo še zadnji pelješki razgled na morje z otoki. Nadaljevanje poti mimo Neuma do Omiša, slikovitega starega mesta ob izlivu reke Cetine v morje. Sprehod po mestu. Vrnitev v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov v hotelu s 3 zvezdicami (klimatizirane dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC ter balkonom s pogledom na morje, hotel ima tri nadstropja in nima dvigala), uporaba zunanjega bazena, sončniki in ležalniki ob bazenu (doplačilo za ležalnike na plaži), večerni animacijski program (6x tedensko), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.


DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 133 EUR, prevoz z ladjo na plažo, obisk vinske kleti s pokušnjo in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.
POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

AKTIVNE POČITNICE NA PELJEŠCU - 8 dni

od
629,00 €

Potniki

1
2
 

AKTIVNE POČITNICE NA PELJEŠCU - 8 dni


  • od 629,00 €Morda vas zanima tudi...

NORMANDIJA IN BRETANIJA Francija

NORMANDIJA IN BRETANIJA - 6 DNI

0/5

od 645,00 € Brez DDV: 645,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNIVelika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

Tags: AKTIVNE POČITNICE NA PELJEŠCU - 8 dni