• AKTIVNE POČITNICE  NA HVARU - 8 dni
  • AKTIVNE POČITNICE  NA HVARU - 8 dni

AKTIVNE POČITNICE NA HVARU

Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem mestu na Jadranu. Privlači pa tudi z očarljivimi naselji, bogatimi umetnostnozgodovinskimi spomeniki, vinogradi, oljčnimi gaji, nasadi dišeče sivke in z borovimi gozdovi obraslimi plažami.
Hotel 3* se nahaja v borovem gozdičku 500 m od Jelse. Vse sobe so z balkonom ali teraso in SAT TV. Hotel ima notranji in zunanji bazen z morsko vodo (temperatura do 24 °C). Ob bazenih so brezplačno na voljo ležalniki. Gostom je na voljo vstop v fitnes. Zajtrki in večerje so samopostrežni.
Do plaže: 150 m - peščena, prodnata in delno betonirana plaža.


Termini odhodov:
18.09.-25.09.2022

CENA:

539 EUR (najmanj 35 potnikov)
579 EUR (najmanj 25 potnikov)


1. dan: HVAR
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Novega mesta v Split, kjer se bomo vkrcali na trajekt in odpluli na otok Hvar. Pristali bomo v Starem Gradu ter se nato odpeljali v Jelso, značilno dalmatinsko mesto na severnem delu otoka. Nastanitev v hotelu in pijača dobrodošlice. Večerja in nočitev.

2. dan: JELSA
Zajtrk. Dopoldne bomo odkrivali plaže okoli hotela in imeli prosto za kopanje, popoldne pa se bomo odpravili v bližnjo Jelso, značilno dalmatinsko mesto v osrednjem delu otoka, ki ga z južne strani obdajata najvišja hriba otoka Sv. Nikola in Hum. Sprehod po rivi in ogled arhitekturnega bisera – osmerokotne cerkve sv. Janeza s konca 17. stol., ki je simbol mesta. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: STARI GRAD
Zajtrk. Dopoldne bomo namenili Staremu Gradu, pristanišču in letovišču na severozahodni obali. Središče mesta predstavlja Trg sv. Štefana s svetnikovo baročno cerkvijo in kasnejšim, prostostoječim zvonikom. Velika znamenitost mesta je palača Biankini s konca 19. stol., kjer domuje mestni muzej z arheološko zbirko, razstavo predmetov antične ladje, sobo kapitanov iz 19. stol. ter slikarsko galerijo. Videli bomo tudi Hektorovićev Tvrdalj, utrjeno renesančno vilo z romantičnim vrtom, ki jo je zgradil pesnik Petar Hektorović v prvi polovici 16. stol. Najbolj nenavaden spomenik pa je Hora oz. Ager Pharensis, razparcelirano polje grškega Farosa. Všeč nam bo tudi potepanje po labirintu ozkih uličic, kjer bomo odkrivali čudovito kamnito preteklost! Vrnitev v hotel. Otok slovi tudi po vinski trti, zato bo po ogledu mesta po želji na vrsti pokušnja lokalnih dobrot in vina (plavac, pošip, prošek …). Prosto popoldne za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.

4. dan:  VRBOSKA
Zajtrk. Vožnja v Vrbosko, ribiško pristanišče na koncu dolgega in ozkega zaliva, ki je eden najlepših in najbolj slikovitih krajev na otoku. Prislužil si je tudi ime Mala Venecija oz. Male Benetke. Naselju dominira velika trdnjavska Marijina cerkev. Nato si bomo ogledali bogato pinakoteko v cerkvi sv. Lovrenca in Ribiški muzej. Popoldne vrnitev v hotel. Prosto za kopanje in sprehode. Večerja in nočitev.

5. dan: PAKLENSKI OTOKI
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode … Večerja. Nočitev.
Po želji izlet z ladjo na Paklenske otoke - doplačilo. Jugozahodno od mesta Hvar se nahajajo Paklenski otoki, ki so danes zaščiteni kot naravni spomenik. Ime so dobili po črni smoli - paklini, ki so jo pridobivali na teh otočkih in je služila v ladjedelništvu za premaze dnov čolnov. Arhipelag je najlepši del hvarske riviere: z nizkim gozdičevjem posejane otočke obdaja azurno modro morje, tu so prekrasne plaže, kjer se nadihamo omamnih vonjav mediteranskega rastja! Raj na zemlji!

6. dan: HVAR
Zajtrk. Na vrsti bo Hvar, za katerega pogosto rečejo, da je kot mesto iz pravljice. Mesto z bogato zgodovino je svojo najsijajnejšo dobo doživelo v času visoke renesanse, saj so takrat zgradili najlepše arhitekturne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: katedralo, škofijski dvor, frančiškanski samostan, Arzenal, trdnjavo Španjola, obzidje, ložo … Lahko se bomo tudi odpravili na sprehod proti Podstini. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan: KOPANJE - SPREHODI - POČITEK                                                                       
Zajtrk. Današnji dan je namenjen počitku oz. kopanju ali pa sprehodom po želji v bližnja naselja. Večerja in nočitev.

8. dan: SUĆURAJ - MAKARSKA
Zajtrk. Vožnja v Sućuraj na skrajnem vzhodu otoka, kjer se bomo ustavili in se sprehodili okoli mandrača. Še vožnja s trajektom na kopno - v Drvenik. Nadaljevanje poti ob obali do Makarske, ki leži pod mogočnim gorovjem Biokovo. Mesto je staro, saj je bilo naseljeno že v antiki. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti. Nato vožnja mimo Splita v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na relaciji Split-Stari Grad in Sućuraj-Drvenik, pijača dobrodošlice, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC, vse z balkonom/teraso in pogledom na park, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami, izleti po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.


DOPLAČILA PO ŽELJI: eenoposteljna soba 133 EUR; soba s pogledom na morje 42 EUR za sobo; izlet z ladjo na Paklenske otoke; pokušnja vina in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

AKTIVNE POČITNICE NA HVARU - 8 dni

od
539,00 €

Potniki

1
2
 

AKTIVNE POČITNICE NA HVARU - 8 dni


  • od 539,00 €Morda vas zanima tudi...

NOVOLETNI PARIZ IN EURODISNEY - 5DNI

NOVOLETNI PARIZ IN EURODISNEY - 5DNI

0/5

od 379,00 € Brez DDV: 379,00 €

Tags: Hvar, Hrvaška